Интересът към iPhone в САЩ удари историческо дъно

Според изследване на агенцията Cowen интересът към новите модели iPhone в САЩ се намира на историческо дъно. Особено тревожно за компанията от Купертино е обстоятелството, че спадът е сериозен сред актуалните притежатели на техни устройства. На въпрос “Какъв ще е следващият ви телефон?” само 80,5% от притежателите на iPhone са заявили, че ще останат верни на Apple. В предходното тримесечие този процент все още е бил 87,6%. Cowen провежда такъв тип изследвания на всяко тримесечие от 2013 насам и полученият в края на 2017 година резултат е най-ниският в цялата история.

Според анализа на агенцията причината за спада в интереса е по-високата цена на iPhone X, както и липсата на привлекателни нови функции. Проучването на Cowen съвпада и с данните на други изследвания за последното тримесечие в САЩ. Така например пазарният дял на iOS е спаднал, въпреки представянето на три нови модела.  Подобни настроения обаче не са проблем само за Apple. Според данните на Cowen потребителите като цяло възнамеряват да използват по-дълго своите актуални телефони. Процентът на хората, които смятат да не сменят изобщо актуалния си смартфон през следващите две години е нараснал от 23 на 34,1% за последните две години.

Източник: Fierce Wireless

 • Какво очаквате? В общество, което уважава простотията, нахалството, грубостта, а на възпитаните и добронамерените хора се гледа като на смотаняци е така и ще става по-зле.
  polarr31
 • Страшно съм разочарован от форума! Последно време, тук след като напишеш нещо по някаква тема, и ХОП ти се изсират на главата всякакви, знайни и незнайни Боклуци. Не мисля, че с тона който се коментира тук е неуместен! Никой , не е длъжен да чете хейтърските мнения и обиди към участващите!
  mrazko
 • [Quote]Не мога да ви разбера, какво толко сте седнали да обсъждате продажбите на Iphone в САЩ! Как,и по какъв начин Ви засяга това? Имате ли си някаква идея въобще, как се продават, и как се субсидират всички телефони? Тук в САЩ, на никой не му дреме, дали ще пие кафе в МакДоналдс или в някой скъпарски бар в Манхатън, и ще си извадиш телефона на масата, дори да е Х-ка или какъвто и да е! Дори да изкарваш и минималната надница на час в нашият щат, която е 8.44$/час, ще вземеш Х-ката, и ще работиш за нея около 5 часа![/Quote] Ти явно си от жалките нещастници работещи за минимална надница щом не схващаш логиката на това да се обсъжда ЖЕСТОКИЯТ СРИВ НА ПРОДАЖБИТЕ на ябълките в Щатите- радвам се, че глупак като теб е отишъл в Щатите и олигофренчетата които ще създаде няма да живеят в БГ... Обяснявам на теб и другите глупаци тук: Щом в Щатите продажбите са ниски положението е ТРАГИЧНО. Стадото олигофрени там купува всеки боклук който изсерат от Епъл- хем доходите им позволяват дори на чистач на лайна да си купи айфон, хем умственият им багаж клони към нулата... И не само в Щатите продажбите са ниски- по целият свят продажбите са трагично ниски. Единствените държави в които има силни продажби са такива като БГ където айфона се купува за да покажеш колко си вървежен... Ако обявените 3 нови модела за тази година се окажат реалност гарантирам, че 2019г. ще е първата година в която Епъл ще запишат понижение на приходите и печалбите. Помните ли опита с айфон 5с- ония пластмасов боклук с по-ниска цена? НИКОЙ не иска да ползва ЕВТИН айфон- смешно е да ползваш премиум марка която предлага САМО скъпи модели и залага най-вече на престижа за да си продава телефоните, но да си купил моделът за бедняци и глупаци ;) ПС: От дълги години в магазините на Епъл служителите можеха само да си мечтаят за отпуска или почивка в периода септември-януари заради силния интерес и празниците- тази година доста служители спокойно си взеха по 15 дни почивка, изводът всеки да си го прави сам...
  poip
 • 42$ ли е Х-ката...:D
  kalonchev
 • Един нормален и разумен човек в този форум че като се зачета само мрънкащи сополи с мотороли
  Vasil977
 • ...баси колко си печен..:|
  tvt555
 • На това му се вика стъкмистика - статистически данни , изкривени, за да се получи желан резултат. В fiercewireless липсва цялата статистика, така че да не е лесно сам да го изчислиш. Хем много по-малко щели да си сменят флагмана, хем от ябълковите няколко в повече можело да вземат друг. Обаче, да не се окаже че числото желаещи да преминат на не-ябълки е по-малко от миналата година спрямо цялата база ползватели на ябълки? В дъното е - потребителите на ябълки ползват ябълки, и общо активните ябълки растат. От там нататък са другите производители, които се борят в другите ценови класове и част от високия.
  npet
 • Радко , браво за коментара ! Подкрепям напълно казаното от теб !
  ilchev_n
 • Интересно ми е защо всички в този форум продължават да натякват, че флагманите на времето са стрували по 800лв. Ето историята на цените при пускане в щатите: 1. Galaxy S2 - 599USD 2. Galaxy S3 - 599USD 3. Galaxy S4 - 640USD 4. Galaxy S5 - 689USD 5. Galaxy S6 - 689USD 6. Galaxy S7 - 699-799USD 7. Galaxy S8 - 750USD Цените са от https://www.androidauthority.com iPhone: 1. iPhone 2G - 499USD 2. iPhone 3G - 499USD 3. iPhone 3GS - 499USD 4. iPhone 4 - 499USD 5. iPhone 4S - 649USD 6. iPhone 5 - 649USD 7. iPhone 5S - 749USD 8. iPhone 6 - 749USD 9. iPhone 6S - 749USD 10. iPhone 7 - 749USD Ако вземем в предвид инфлацията от 2007г. - излизането на първия iPhone до момента 499 USD стават 607 USD сега. Цените са се увеличавали стабилно от тогава досега, и инфлацията не компенсира, но не бих казал, че е толкова фрапираща разликата. Не знам защо тук всеки се оплаква и хейти, а като изляза по улицата всички са с последни модели - кеф ти iPhone, кеф ти Galaxy или каквото и да било. Все ми се струва, че недоволните киснат тук, а повечето хора щастливо си живеят живота и си купуват каквото им е на сърце. Аз лично нямам нищо против от поскъпването на устройствата - в момента съм с iPhone X и мога да кажа, че съм страшно доволен от него от ден 1. Ако не ви устройва - не купувайте и не се оплаквайте. Айде със здраве.
  radko89
 • Ами аз като напиша с търсачката big ticket items starbucks и минизлизат резултати от типа на Should you give up your Starbucks latte. И пет часа на минимална надница за Х10 след плановете на Т-мобайл е доста оптимистично да не кажа фантастично предположение.
  A4i
 • Ами аз като напиша с търсачката big ticket items starbucks и минизлизат резултати от типа на Should you give up your Starbucks latte. И пет часа на минимална надница за Х10 след плановете на Т-мобайл е доста оптимистично да не кажа фантастично предположение.
  A4i
 • Не мога да ви разбера, какво толко сте седнали да обсъждате продажбите на Iphone в САЩ! Как,и по какъв начин Ви засяга това? Имате ли си някаква идея въобще, как се продават, и как се субсидират всички телефони? Тук в САЩ, на никой не му дреме, дали ще пие кафе в МакДоналдс или в някой скъпарски бар в Манхатън, и ще си извадиш телефона на масата, дори да е Х-ка или какъвто и да е! Дори да изкарваш и минималната надница на час в нашият щат, която е 8.44$/час, ще вземеш Х-ката, и ще работиш за нея около 5 часа!
  mrazko
 • За високите цени на телефоните в глобален мащаб, са виновни феновете на Apple, които купуват скъпите устройства без реално да имат нужда. А за алчността на Apple да има повече пари от другите, всички знаем.
  Wallker
 • Сами се докархме до тия високи цени. Едно време флагманите бяха към 800лв. Разграбваха се като топъл хляб. Основен закон на икономиката е,като има дефицит цената расте. Почнаха да го прилагат ударно тоя закон. Всяка година яко помпане нагоре. Ама ората сами се редят и драпат, та чак до истерии се стига. Все едно е излзъл нов албум на Бийтълс. Ама в един момент потребителския задник взе да изстива хептен оръфан и съдран. Някой се и усетиха че ги цакат в цените. Пък особено Айфоня и визулно не го променят 4 поколения вече. Не си личи че имаш новия за хиляда Евро, прилича на оня дето е 300 евро. Изгубиха дори и тежките елитни гъзета
  propov
 • Дърлянето също е полезно:) ..напълни се и с айфони. Хората си ползват още масово 5s 6 6s от които продадоха доста бройки. Те и затова изкуствено искат да ги уморят. Много от хората са чисти ползватели- работи ли не го сменят, още по малко че му е паднала с 50% производителноста. Конкуренцията също се засили и като цени и качество. Само че противно на логиката тя не доведе до спад на цените;(
  botor
 • Масово пускат такива новини тука, с цел да ни провокират да си губим времето и да се дърляме, съответно да вървят повече импресии на рекламите във форума. На мен лично ми омръзна. Вярно, форумът не може да съществува без това, но пресолявате манджата вече.
  tzincbg
 • Не вярвам да ги запазят. Ще излязат с "искаме да е по-достъпен" и ще смъкнат едни смешни $100 с самочувствие, че са намалили с $300... Много ме радват тея изследвания. Така и трябва. Много нагли станаха с тея цени, ще кажеш, че телефоните им са от първа важност за човечеството. Дано и по-зле да става до излизането на следващите модели.
  sladyrko
 • цените ще коригират само нагоре или в най-добрия случай ще ги запазят същите, като наблегнат, че предлагат нещо по-добро за същите пари..
  maxito2
 • Според мен, Apple да. Обратното ще е самоубийство.
  polarr31
 • много интересно дали ще си коригират цените при следващите модели. Не само Ейпъл но и въобще основните производители. Защото наистина си залужават един звучен шамар. То това си е подигравка направо вече.
  feuer34