Потребителите на Nokia 8 вече могат да тестват Android 8.1

В края на миналата година Nokia 8 беше първият телефон на HMD Global, който получи възможност да тества Android 8.0, а в началото на тази устройството вече има достъп и до Android 8.1. Новината беше споделена в Twitter от главния продуктов мениджър в компанията Юхо Сарвикас, който посочва, че става дума за тестов софтуер и не са изключени бъгове. В Android 8.1 няма много нови функции, а изданието се фокусира главно върху оптимизиране на съществуващите.

Аксесоари за:

Както писахме при излизането на първата бета версия за Android 8.1 през есента, Google е добавила нов програмен интерфейс (API) за невронни мрежи, което ще осигури на приложенията хардуерно ускорение за различни операции с машинно обучение. Има промени и при нотификациите, като приложенията ще могат да генерират звукови сигнали веднъж в секунда и други. Ако имате Nokia 8 и искате да инсталирате софтуера, трябва първо да се запишете в сайта Nokia Beta Labs, като въведете IMEI номера на телефона.

Засега HMD Global изпълняват обещанията си и поддържат впечатляваща скорост за осигуряване на ъпдейти до новите версии на Android за своите продукти, а това може да се окаже важен диференциращ фактор на силно конкурентния пазар на смартфони. В момента Android 8.1 е достъпна главно за продуктите в сериите Pixel и Nexus на Google.

 • [Quote]Като за Хандроит бързо действат, ама си е пак същата боза.[/Quote] Да, но бозта е сладка и вкусна и не е вкисната като ябълковият сайдер. :D
  PoceH_BS
 • изглежда няма съществена/никаква разлика https://www.gsmarena.com/nokia_8_now_getting_beta_version_of_android_81_oreo-news-29280.php
  terry1
 • И кекс :) Иначе аз съм с орео и ми е интересно каква е съществената разлика с 8.1?
  BANANA_18
 • Аз обичам боза.
  Wallker
 • Като за Хандроит бързо действат, ама си е пак същата боза.
  strikercho
 • Няма почти нищо ново, така че 8 или 8.1 е без значение. Даже и 7 да е дроида пак същата работа.
  terry1