iOS 13 ще показва каква информация за локацията ви събират приложенията

iOS 13 ще показва каква информация за локацията ви събират приложенията

Защитата на личните данни е сред основните фокуси на Apple в iOS 13, а това включва и тези, които се събират при наличието на съгласие от страна на потребителя. 9To5Mac съобщават, че са забелязали нови информационни панели в бета версията на операционната система (и в тази на iPadOS). Чрез тях потребителят бива информиран за това каква информация за неговото местоположение използват приложенията на заден план, като тя се визуализира детайлно върху карта.

В тези регулярни известия ще бъдат включени и посочените от програмите причини за събиране на данните. Потребителите могат да продължат с предоставянето на информацията (Always Allow), да я ограничат само при работа с приложението (Change to Only While Using) или да я позволят еднократно (Allow Once). Наличието на детайлна карта би трябвало да подобри информираността и да възпрепятства злоупотребата от страна на разработчиците. С iOS 13 се слага край и на възможността за използване на Bluetooth и Wi-Fi свързаност за определяне на местоположението на устройствата.

Източник: 9to5Mac

Оферти на деня

  • При custom ROM-овете си го има вградено (може да зависи и от kernel-а).
    Просто от чисто любопитство разгледах колко пъти е използван GPS за последните 48 часа ... беше нещо от рода на 4900 и няколко пъти. Когато забраних достъпа до GPS батерията буквално се прероди и взе да кара повече, откакто дори като беше чисто нов телефона.
    centur
  • Време е за такава функция и в Android
    mishobehar