iPhone 11 надгражда iPhone XR с двойна камера

iPhone 11 надгражда iPhone XR с двойна камера

Днес е важен ден за феновете на Apple, защото компанията разкри подробностите за следващото поколение устройства iPhone. Започваме с най-достъпния модел iPhone 11, който предлага познат дизайн с алуминиева рамка и стъклен заден панел, който според компанията е изключително здрав. Отзад виждаме изпъкнала квадратна зона за двойната основна камера, която е част от стъкления панел. Устройството ще се предлага в 5 цвята - виолетов, бял, зелен, жълт, черен и червен.

Сред другите характеристики откриваме 6.1" Retina LCD True Tone дисплей с разширен цветови диапазон, в който има изрязване за предната камера и системата Face ID. Устройството се е сдобило и с двойна основна камера с резолюция 12МР. Основният сензор е с бленда f/1.8 и оптична стабилизация, а втория предлага ултраширокоъгълна оптика и бленда f/2.4. Камерата се е сдобила и с изглед, който едновременно показва зрителното поле на двата сензора, така че лесно можете да прецените кой да използвате. Компанията е подобрила обработката на кадрите за получаване на още по-ефектни снимки с разширен динамичен диапазон (HDR).

Наличието на втора камера означава и добавяне на портретен режим, който вече работи с животни. Включен е и подобрен нощен режим, който обещава да предизвика технологията на Google, като ползва адаптивен bracketing за подобряване на снимките. Смартфонът може да записва 4K видео при 60fps като поддържа преминаване между двата сензора. Селфи камерата също е получила подобрения и вече предлага 12МР сензор с широкоъгълна оптика плюс възможност за запис на 4K 60fps видео.

За производителността се грижи новия процесор A13 Bionic, за който компанията твърди, че е най-бързия в смартфон, а освен това е снабден с най-бързия графичен ускорител в телефон. Устройството включва батерия за ден работа, с 30% по-бърза Face ID система и IP68 водоустойчивост, която му позволява да работи за 30 минути при потапяне на 2 метра дълбочина - два пъти по-дълбоко от iPhone XR.

През есента се очаква и функцията Deep Fusion, която ползва Neural Engine в A13 Bionic за подобряване чрез машинно обучение на снимките на пикселно ниво и оптимизиране на текстура, детайли и шум. Сред функциите при запис на видео е Audio Zoom за акцентиране върху звука от дадена посока. В iOS 13 са включени и нови мощни инструменти за редактиране на видео като завъртане, изрязване, промяна на експозицията и прилагане на филтри.

Телефонът включва и специален чип, който добавя технологията Ultra Wideband - според Apple това се случва за първи път в смартфон. Функцията подобрява възможността за навигация на закрито и ще се ползва от AirDrop. Добавени са още Dolby Atmos за обкръжаващ звук, гигабитови LTE възможности и Wi-Fi 6.

Цената на iPhone 11 започва от 699 долара в САЩ и 799 евро в Европа. Предварителните поръчки ще могат да се правят от 13 септември, а продажбите стартират на 20 септември.

Източник: Apple

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Абе конкуренцията зарежда вече на 45W, тия хилядаеврови сапунчета вадят иновация 15W.
    propov
  • Според мен това ще е най-масовия избор. Честно казано очаквах Pro версиите да се отличават малко повече, при тази разлика в цената.
    board
  • Според мен телефонът за парите си е супер.
    Да видим все пак на каква цена ще дойде по операторите.
    Spikul
  • Минусите на iPhone 11 пред 11 Pro и 11 Pro Max
    - Макар и да има Gigabit LTE, то е само с 2x2 MIMO, а не с 4x4 MIMO
    - Същият LCD екран
    - Същото зареждане на 5 W, за разлика от 18 W при 11 Pro и 11 Pro Max
    и една камера по-малко...
    alex333
  • 11 Про ми е перфектен вариант, че Про Макс с тия 226 грама ме отказа само заради тежестта...
    algor
  • Минусите на iPhone 11 пред 11 Pro и 11 Pro Max
    - Макар и да има Gigabit LTE, то е само с 2x2 MIMO, а не с 4x4 MIMO
    - Същият LCD екран
    - Същото зареждане на 5 W, за разлика от 18 W при 11 Pro и 11 Pro Max
    - Стартовата памет отново е 64 GB
    Dubspace