Samsung Galaxy S20+ ще има 120Hz дисплей, но не и жак за слушалки

Samsung Galaxy S20+ ще има 120Hz дисплей, но не и жак за слушалки

Изтичането на информация около новите флагмани на Samsung, които ще видим на 11 февруари, продължава. Вече знаем, че серията ще се казва Galaxy S20 и ще включва три модела с различни цени и възможности, а източници на XDA Developers продължават да разкриват подробности за един от тях - Galaxy S20+.

От новата порция детайли разбираме, че устройството ще разполага с дисплей с резолюция 3200 x 1440 пиксела, което означава, че е със съотношение 20:9, а това ще го направи малко по-издължен. Тази резолюция ще предложат и останалите модели от серията. Получаваме потвърждение, че панелът ще поддържа опресняване при 120Hz за по-плавни анимации, но само при ползване на FHD+ резолюция, а при пълната резолюция ще работи при 60Hz.

Дисплеят ще разполага с вграден ултразвуков сензор за отпечатъци, но не е ясно дали е подобрен спрямо този от Galaxy S10, който получи противоречиви отзиви. Както вече стана ясно, в дисплея ще има отвор за селфи камерата, който е центриран подобно на този в Galaxy Note10.

От другите детайли разбираме, че ще се поддържа бързо зареждане при 25W, оперативната памет е 12GB, а за файлове има 128GB памет. Устройството ще е с 4500 mAh батерия и няма да разполага със стандартен жак за слушалки, но в комплекта ще има USB Type-C хендсфри. Потвърждава се и опцията за запис на 8K видео.

Източник: XDA Developers (1), (2)

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция