iPhone 12 Pro ще има дисплей с опресняване при 120Hz, твърди слух

Нова информация от Макс Уайнбах за YouTube канала EverythingApplePro разкрива още подробности за очакваната през есента серия iPhone 12. Всъщност детайлите са само за iPhone 12 Pro, а от новата порция слухове става ясно, че двата модела от висок клас ще включват ProMotion дисплеи с честота на опресняване 120Hz. Според досегашните слухове iPhone 12 Pro ще е наличен с 6.1” и 6.7” екран.

От допълнителните подробности става ясно, че системата автоматично ще превключва между опресняване при 60Hz и 120Hz, за да се пести енергия. Това не е изненадващо, защото по подобен начин технологията ProMotion работи и в iPad Pro. Телефоните ще получат и по-големи батерии, за да се осигури необходимата автономност дори и ако дисплеите работят продължително при 120Hz.

Говори се, че iPhone 12 Pro Max с 6.7" дисплей ще получи батерия с капацитет поне 4400 mAh, така че ще видим сериозно увеличение. Повече енергия ще е нужна и за 5G възможностите, за които се говори, че ще бъдат добавени във всички модели iPhone 12. Според EverythingApplePro ще видим и подобрения при Face ID, макар че системата ще е поместена в по-малка изрязана част. Системата ще поддържа и отключване от повече ъгли.

Що се отнася до камерата, Apple ще подобри снимането при намалена осветеност с по-бърз автофокус и по-ефективна стабилизация. Подобрения ще има и в Smart HDR за намаляване на шума при снимане на тъмно. За фокусирането при намалена осветеност ще помага и новият LiDAR скенер, който очакваме да осигури и по-качествени портретни снимки. От видеото разбираме и, че телефото камерата ще получи трикратно оптично приближение и нощен режим.

Очакваме тази есен да видим 4 нови смартфона в серията iPhone, като всички те ще са с OLED панели. Наскоро се появи информация, че цената на бъдещата серия ще стартира от 649 долара – толкова ще струва iPhone 12 с 5.4" дисплей. Следват два модела с 6.1" дисплей – това са iPhone 12 и iPhone 12 Pro на цени съответно 749 и 999 долара. Най-скъпото устройство ще е 6.7" iPhone 12 Pro Max, който ще струва 1099 долара.