iPhone 5 може да има 4" дисплей с резолюция 1136 x 640 пиксела

iPhone 5 може да има 4
Вече е почти сигурно, че следващият iPhone ще има различен дизайн и екран с по-голям диагонал (вероятно 4"), но мненията около резолюцията все още са противоречиви. Според сайта 9to5 Mac американската компания вече тества новия модел и той се намира на етап pre EVT (Engineering Verification Test). Налични са два варианта с имена iPhone 5,1 и iPhone 5,2, като и двата разполагат с екрани с диагонал 3,95" и резолюция от 1136 x 640 пиксела (почти 16:9). Резолюцията е с различно съотношение на страните от използваното досега от Apple (3:2), но според информацията новата версия на iOS ще добави допълнителен ред с икони на основния екран и ще разшири интерфейса на приложенията за показването на повече съдържание.

Другата информация е свързана с конектора на смартфона. Неговите размери ще бъдат намалени до такива, попадащи между размерите на microUSB и miniUSB конектор. Промяната може да се окаже сериозна, тъй като на пазара има стотици устройства, поддържащи досегашния конектор, и най-вероятно за съвместимост с новото устройство ще се наложи ползването на адаптер.

http://9to5mac.com/2012/05/22/likely-next-generation-iphone-with-3-9-inch-display-1136-x-640-resolution-in-testing/

 • Едва ли от Apple ще направят телефона много по-тежък. Поне се говори, че ще бъде по-тънък от сегашния 4S. А за здравина - изпуксал съм такъв теелфон по стълби и на теракот няколко пъти (4 и 4S) и им нямаше нищо. Едноременно с това съм виждал как изпукат iPhone на земята и се нацепва дисплея, така че рпедполагам, че опира ид о късмет. А интерсното е че съм виждал и оригинална Nokia C7 със счупен дисплей след като е била изпуната, не хвърлена и това при условие, че се води с Горила стъкло... Относително е.
  vixfix
 • [Quote]и двата разполагат с екрани с диагонал 3,95" и резолюция от 1136 x 640 пиксела (почти [B]16:9[/B]). Резолюцията е с различно съотношение на страните от използваното досега от Apple ([B]3:2[/B])[/Quote] Аха, и Apple дойдоха на моя: [i]Автор: Sage Дата: 11.05.2012 21:05[/i] [Quote]Ами да минат от [B]3:2[/B] към [B]16:9[/B], какъв е проблемът?[/Quote]http://www.mobilebulgaria.com/forum/392990/15/0/1/re-слух-следващият-iphone-ще-бъде-по-тънък-и-с-по-голям-дисплей Открихме топлата вода...
  Sage
 • Ей не се спряха,през ден чета,че щял да има невероятните 4 инча дисплей.То даже и 4 инча няма да има,а 3.95 ако се вярва на рекламните слухове пускани от апъла.Той сега тежи 140 грама и от гледна точка на здравина е пълен боклук! Пък с 4 инча като стане още по-тежък направо на сол ще става дори при по-леко изпускане.
  Българин
 • Ти също не ме интересуваш, но си пишеш тук, нали?
  keyone
 • Този телефон изобщо не ме интересува заради ограниченоста си и политиката на компанията.(no)
  Beчния
 • И за SGS3 беше така докато излезе, но това е нормално според мен...
  NickRey