iPhone 5 може да има подобен на MagSafe конектор

iPhone 5 може да има подобен на MagSafe конектор
Един от основните слухове за iPhone 5 твърди, че устройството ще използва нов и по-малък конектор, който ще има по-малък брой пинове. Вече го видяхме върху появилите се в интернет предполагаеми части от корпуса на смартфона, но се оказва, че конектора може да крие и някои тайни. По информация на iLounge интерфейсния отвор ще е снабден с функционалност като тази в конекторите MagSafe на лаптопите MacBook - ще използва магнитна връзка за прикрепяне и няма да има значение в каква ориентация е поставен, което ще улесни потребителите. Освен това източниците на сайта твърдят, че ще има 8 пина, а не 16 или 19 както се предполага в момента. Уточнява се и, че досега снимки на конектора не са били показвани, така че всичко това не звучи толкова невъзможно.

Друга информация подсказва, че Apple работи по нова функция на iOS 6, която ще позволи връзка между различни устройства с Bluetooth 4 възможности. Благодарение на тази екстра ще е възможно бъдеща версия на iPod nano да показва съобщения от iPhone; да прави гласови записи, които после да бъдат споделени с iPhone и дори да инициира гласови обаждания през слушалките си. Не е изключено дори да може да се провеждат разговори през iPad или Mac, стига с тях през Bluetooth да е свързан iPhone.

http://www.ilounge.com/index.php/backstage/comments/eight-pin-dock-connector-ios-6-bluetooth-4-details/

Аксесоари за:
  • Леле, на третата година добавиха a2dp, на шестата ще добавят и останалите профили. Сега остава и да патентоват дистанционното набиране през BT, за да могат да искат после още пари от производителите на телефони.
    vladovn
  • Не си прав, Apple на представянето на телефона ще изтъкнат, че това е една велика екстра, за която никой друг не се е сетил, защитена е с 10 патента и предлага уникално потребителско изживяване на I-зомбитата :D :D :D
    milen888
  • Голям праз, че ще можело да се провеждат разговори и през айпада, че аз и сега си провеждам разговори през скайп, вайбър и фейстайм.
    Ванката