iPhone 5 вече генерира повече уеб трафик спрямо Samsung Galaxy S III

iPhone 5 вече генерира повече уеб трафик спрямо Samsung Galaxy S III
Сигурно част от читателите ни помнят, че през последните месеци неведнъж публикувахме данни на различни агенции, според които Android е водещата мобилна платформа на пазара. Изглежда, че премиерата на iPhone 5 и пускането на iOS 6 са сложили край на тази тенденция, поне в някои отношения според анализаторите от Velti и Chitika. Според данните на Velti след премиерата на iPhone 5 от агенцията са започнали да отчитат повече рекламни импресии от устройства с iOS, отколкото от Android.

По-конкретно: 62% от рекламните импресии са били от iOS, докато едва 38% са от Android. От общия брой импресии 62% са от потребители в Щатите, 14% от Япония и 8% от Великобритания. От Chitika пък споделят, че водещият телефон на пазара с Android - Galaxy S III, вече не генерира повече уеб трафик от iPhone 5, което по всяка вероятност означава, че продажбите на новия телефон на Apple са си казали думата.

http://www.electronista.com/articles/12/10/12/galaxy.s.iii.now.among.top.five.devices.for.ad.impressions/

Препоръчани оферти

Аксесоари за:
 • Ебати изводите - според трафика, генериран от реклами се правят изводи за масовостта на употребата на едно устройство! На никой ли не му минава през ума, че при повечето custom ROM-ове при Андроид се редактира hosts файла като така се блокират голяма част от рекламните банери в ad-supported приложенията. Ако вземем предвид, че голяма част от собствениците на Андроид устройства не задържат дълго това, с което им идва телефона, а минават към къстъм ромове или руутват телефона си като така могат да редактират въпросния файл и да махнат, което си искат системно приложение. Статистика-стъкмистика :)
  drkalo
 • Този трол "[B]InLine[/B]" няма ли да се намери някой модератор да му запуши остата? Аман от такива тролове вече, една свястна дискусия не може да се направи.
  Parmenion
 • Сега като излезне новия Нексъс ще видим какво ще стане.
  S1Kill3R
 • Ако трябва да бъдем обективни, iPhone 5 е по–мощен според бенчмарковете. Ние си „лаем“ покрай операционната система.
  CBETO3AP
 • Ама като казвате гнусмас вземате ли предвид че и двата телефона се правят все там иначе само си лаете както обикновенно :D
  fox_vt
 • Дам, за i-стадото е гордост да бъде доено - въпреки че горният индивид очевидно не си пие хапчетата, достатъчно е само бегло да погледнем постовете на останалите от i-сектата, за да се уверим, че той не е изолиран случай.(whistle). Ако утре пуснат последния модел Iphone за 200 евро на свободна продажба (Горе-долу колкото и заслужава, макар че и повечето други телефони за толкова пари са за предпочитане), най-вероятно продажбите ще паднат.:D
  mkpetrov
 • Тези данни още повече ми затвърждават мнението за Apple, iOS и всичките производни. „62% от рекламните импресии са били от iOS“ Естествено, че ще е така – потребителите на iOS по–лесно се връзват на реклами, за което свидетелства изборът им на операционна система, а и не знам дали там можеш да изключиш рекламите. Поне при мен на Андроид си тегля приложенийце от маркета и хоп – няма реклами. И според мен е смешно да се сравнява трафикът, генериран от Galaxy SIII с този от iPhone. Да не би това галакси да е единственият телефон с андроид, колко хора могат да си позволят да го имат и колко други производители има. Фактът, че само един модел от много на един производител от много е успял да генерира повече трафик от iPhone, говори достатъчно за мощта на андроид.
  CBETO3AP
 • Дайте да му съберем на човека помощи да си купи тоя айфон 5 и да миряса най-накрая.:D ама аз пари за глупости не давам така, че пак не става.:D
  Ванката
 • (yes) На Андроид може да се инсталират кракнати приложения без Руут. Те са доста повече от тези, за които е необходим Руут. Основната функция на последния е достъпа до системните файлове.
  buttman
 • Той е един епълския трол, само си сменя ника, всички го знаем кой е той, жокер, започва с К другия му ник :D:P;);):D:D Незнам за вас но аз искрено се забавлявам с такива индивиди, :D:D:P;)
  Beчния
 • Да отбележа за протокола, че за тъй наречения "гнусмас" освен "скромната" сума, за която съм го закупил, съм похарчил поне още 500 лв за платен софтуер и нямам нито едно кракнато приложение. И понеже, явно не си добре запознат за какво служи руута, ще ти обясня - руутнал съм го, за да мога да персонализирам по мой вкус операционната система, защото всеки (освен теб) знае, че без руут няма как да стане това, и ще ти дам пример - благодарение на руута имах възможност да разменя позициите на Back и Menu бутона, чрез промяна на стойностите на точно определен файл в системната директория, тъй като ползвам телефона повече с лявата си ръка и не ми беше удобно Back бутона да е от дясната. PS: Аман от епълски тролове!
  Nikolay Ivanov
 • Крадена Java, едното ядро, това и онова са приказки с тях и без тях, които може си говорим само за мохабет. Става въпрос само за няколко прости неща Apple затъват и са уплашени от конкуренцията, а политиката да се разчита само на малоумниците и хората, които не разбират издиша и фактите го показват. Факт е също, че андроид завладя света и в близките 2-3 години ще е водещ на пазара. Аз не съм роб на никоя марка ако айфон отговаряше на изискванията ми нямаше да си взема S3, дори и това че е на цена от 2100лв. което граничи с лудоста. Но това е просто телефон с морално остарял хардуер и скопена платформа на висока цена това е истината. Дори и дизайна му "уакаха".
  benx1111
 • М... да, последно Apple държеше към 17% от пазара на смартфони в US. Данни излизат всеки месец.
  A4i
 • Виждам,че си много на "ти" с продуктите на Apple.А знаеш ли,че са започнали производството на Idick,вземи си го купи и го ползвай с наслада.
  sunnygeorge
 • И кат каво трябва да значи крадена джава от Оракъл... 1- джава е на Сън Микросистемс - тва че Оракъл ги купиха не променя нещата. Все едно да си говорим че смартфоните на Моторола са правени от Гугъл. 2 - Джава е фрии - ако все още някой не го е разбрал - все едно да си говорим за краден Андроид...нема такъв филм - който иска може да я ползва в устройствата си - както и Андроид - Ей за това и Оракъл загубиха делото срещу Гугъл - съдиха ги за....1 долар :) - няма грешка - за 1 $ се съдиха ама загубиха - защото Гугъл ползват джава ама и техния продукт е също така безплатен като джава. А айфон дето уж биел всякакви рекорди по продажби - да имат да вземат от Епъл -да - докараха го изкуствено до 5М продажби - за трите дена ама на някой да му направи впечатление че за разлика от всички пъти до сега - тоя път айфон потегли в две страни в повече - от стандартните 7 тоя път го пуснаха и в Хонг Конг (Китай) и в Сингапур . Така че 5 те милиона рекордни продажби ги направиха с два допълнителни пазара - и то какви пазари - в ютуб има клипове какви опашки са били в Хонг Конг - така че реално не е кой зае колко по добре от 4 S на продажби. Всичко си е маркетингови пинизи - а виж тея пинизи Епъл ги умеят най добре от всички. А кой от кого крал..ами в ИОС 6 виждам ..към десетина идейки дето са си директно копнати от Андроид ОС. Даа Стив Джобс го няма вече . Епъл карат още по инерция ама и сега се вижда вече че почват да боксуват от към идеи. А андроид...вместо да го плюете - си мръднете мозъците малко поне . Щото след няколко години ще имаме и безплатен Уиндоус. Е отначало ще е Уин Фон и за таблетите ама накрая и настолния ше е безплатен.
  Bullstar
 • За тебе душа: [Quote]200 Million Android users, 411 sales[/Quote] http://wmpoweruser.com/200-million-android-users-411-sales/
  InLine
 • [Quote]избират андроид от висок клаc[/Quote] Не знах, че има "висок клас" при робота преписвач, интересно кой ли е ниския клас... явно трябва да се внимава да не се прецакаш с ниския клас.... А ниския клас са всичко различно от гнусмас с3. Леле колко е зле при андроид, щом високя му клас е устройство, което 1 ядро работи с крадена джава от Оракъл, а останалите 3 ядра на процесора сигурно ги ползват да джуркат оная работа по джобовете... за масаж, като джобното фенерче на Нокия екстра незаменима! Браво!
  InLine
 • "InLine", защо заливаш темата с такива тъпотии, които изобщо нямат нищо общо с истината. Ако се интересуваше малко повече, а не само да говориш каквото си чул, щеше да знаеш, че хората на запад вече 1 година избират андроид пред айфон и андроид държи по голям дял в Америка, да не говорим в Европа и Азия. А основното постижение за това са телефоните на самсунг. А колкото до това хората дали предпочитат да си плащат или да им е безплатно те уверявам, че не само в България се толерира, а по цял свят. За това за гъзарите, които хал хабер си нямат има айфон за 2000лв. за хората, които искат устройство с последните технологии на пазара избират андроид от висок клас.
  benx1111
 • От коя лудница те изтърваха и теб :X http://247wallst.com/2010/01/13/apple-app-store-has-lost-450-million-to-piracy/
  E34v8
 • Даа типичното бягане по тъч линията... Тази Cydia не е измислена от българи, както и мога да ти гарантирам, че голяма част от кракнатите приложения идва точно от уважаваните от теб граждани на запад от нас. И защо не коментира решението на властите в САЩ да узаконят jailbreak-a на iPhone?
  nmnikolov