Asus PadFone 2 е по-бърз и с подобрен дисплей и камера

Asus PadFone 2 е по-бърз и с подобрен дисплей и камера
Вече е 16 октомври, което означава, че е време за премиерата на Asus PadFone 2. През последните дни се появиха официални снимки и дори видео на устройството, така че знаем как изглежда и научихме някои от характеристиките му, но вече всичко е официално. Подобренията са засегнали почти всички аспекти на комбинацията от смартфон и таблет. Телефонът вече е с 4.7" Super IPS Plus дисплей с резолюция 720p, който е изработен по технологията IGZO на Sharp, а за производителността се грижи четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon APQ8064 с 2GB RAM.

Камерата вече е с резолюция 13МР (разчита на BSI сензор от Sony) и може да записва 1080р видео при 30fps или 720р при 60fps, а освен това може да заснема последователно 100 снимки при пълна резолюция. Добавена е и 1.2МР камера за видеоразговори. Останалите характеристики включват NFC, съвместимост със стандарта LTE, стъкло Gorilla Fit и батерия с капацитет 2140 mAh.

Таблетът (PadFone Station) е с 10.1" IPS дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела и батерия с капацитет 5000 mAh - това е по-малко от 6600 mAh в първото издание, но редукцията е довела до намаляване на дебелината и теглото, което вече е 514 грама. Смартфона тежи 135 грама и така общото тегло на комбинацията става 649 грама при 854 грама на първата версия.

Продажбите на телефона започват в Тайван още през следващата седмица на цени между 620 и 750 долара в зависимост от обем на вградената памет - 16GB, 32GB и 64GB. Ако се избере комплект с PadFone Station цената се увеличава с около 210 долара. По информация на Engadget Asus няма да предлага допълнителна клавиатура за PadFone 2.

Продажбите в Европа започват до края на годината. За щастие България е сред първите страни, в които ще се предлага устройството заедно с Дания, Финландия, Германия, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Испания и Швеция. По време на европейската премиера в Милано стана ясно, че цените на вариантите с 32GB и 64GB в комбинация с PadFone Station ще струват съответно 799 и 899 евро.

http://www.engadget.com/2012/10/16/asus-padfone-2-lte-taiwan/

 • mod edit: Писането на кирилица е задължително! vladovn
  unreal2
 • Ако се избере комплект с PadFone Station цената се увеличава с около 210 долара. mod edit: Писането на кирилица е задължително! vladovn
  unreal2
 • и аз го искам но ..... цената много е голяма (yes).
  machomanbg
 • Според мен липсата на слот за карти е голяма грешка от тяхна страна. Поради тази причина няма да го купя. Най-вероятно в БГ ще има само 16 гб версия а това е крайно недостатъчно според мен. Ако случайно има от другите версии цената ще скочи. Трабваше дисплея да е 5 инча и да има слот за карти и нищо на света нямаше да ме спре да си го купя :)
  kiko7772
 • Много добър но цената ....
  rAz1eL
 • По скъпо излиза заради Пад Фон Стейшъна, но май без него нещата се обезсмислят. Много е скъп аз не мога да си го позволя.:) @vladovn виж това: [Quote][B]По време на европейската премиера в Милано стана ясно, че цените на вариантите с 32GB и 64GB в комбинация с PadFone Station ще струват съответно 799 и 899 евро.[/B][/Quote]
  Ванката
 • май само тези два варианта ще се предлагат тук
  chilko
 • [Quote]Вече е 16 октомври, което означава, че е време за премиерата на Asus PadFone 2. През последните дни се появиха официални снимки и дори видео на устройството, така че знаем как изглежда и научихме някои от характеристиките му, но вече всичко е официално. Подобренията са засегнали почти всички аспекти на комбинацията от смартфон и таблет. Телефонът вече е с 4.7" Super IPS Plus дисплей с резолюция 720p, който е изработен по технологията IGZO на Sharp, а за производителността се грижи четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon APQ8064 с 2GB RAM. Камерата вече е с резолюция 13МР (разчита на BSI сензор от Sony) и може да записва 1080р видео при 30fps или 720р при 60fps, а освен това може да заснема последователно 100 снимки при пълна резолюция. Добавена е и 1.2МР камера за видеоразговори. Останалите характеристики включват NFC, съвместимост със стандарта LTE, стъкло Gorilla Fit и батерия с капацитет 2140 mAh.[/Quote] Доста впечатляващи характеристики. Само това с допълнителната памет не ми хареса, колко ли ще струва 64гб версия?:D п.с. Сега видях значи в европа, ще е около 750?! Уха.:D
  Ванката
 • И тия ли бе? (angry) [Quote]За съжаление, в устройството няма слот за карти с памет. Частично ASUS компенсира този факт с предоставяне на безплатни 50 GB в облачното хранилище WebStorage за две години.[/Quote] (no)
  AVKansazov
 • Ех, жалко. Можеха да измислят някакъв lux пакет, с клавиатура и 64GB памет. Дали са променили механизма по свързване на телефона с дока, на първия ми се струва, че ще се счупи след месец-два употреба.
  vladovn
 • всъщност май няма да има допълнителна клавиатура. Update: Sorry guys, looks like there's no keyboard for the PadFone 2. Bummer.
  chilko
 • А инфо - капацитет, входове, изходи, екран, батерия, брой клавиши?
  vladovn
 • тя се продава отделно както и сега.
  chilko
 • Клавиатура?
  vladovn