iPhone 7 Plus се запали по време на транспортиране

Американски потребител, който очаквал с нетърпение да получи поръчания си iPhone 7 Plus, останал неприятно изненадан, когато разопаковал пратката. Оказало се, че устройството в пакета е претърпяло някакъв инцидент, който е довел до самозапалване и в крайна сметка е направил смартфона напълно неизползваем. Според информацията това се случило при транспорта (от UPS) на телефона от завода до крайния получател, а причината за пожара вероятно е свързана с физическа повреда на пакета, която е засегнала и батерията в устройството, а това е причинило запалване. Междувременно случаят е завършил с щастлив край – представител на Apple се е свързал с потребителя и след уточняване на детайлите му е обещал, че заедно с AT&T ще му изпратят нов смартфон.

Източник: Reddit

 • Не, аз съм реалист и ще се радвам на поне един нормален разговор. Няма компания, която да не е долна. Това е една от основните причини твърдо да отказвам да подкрепя цените, които повечето фирми искат за флагманите си. :) Но наистина ли вярваш, че Samsung имаха вариант да си замълчат?
  muamamu1
 • ако направиш едно независимо проучване сам/сама за себе си, ще се изненадаш колко ДОЛНА КОМПАНИЯ е Епъл, е колко случаи са премълчавани.. но май няма смисъл да ти обяснявам, ти си като кон с капаци..
  obje
 • Добре, нека го кажа директно: колко iPhone-а са гръмнали за 10 години и колко Note-а за около месец? Остава и да не признаят грешката си? Нали като гръмнат 1-2 милиона телефона, тогава ще страдат много?
  muamamu1
 • [B]@muamamu1 [/B] има 26 регистрирани случая на избухване и малко над 50 за прегряване. Не го представяй като всекидневно избухване. Въпроса е, че самсунг не се покриха, признаха грешката си и поеха отговорност. Точно пради тази причина, СЛУЧКАТА не се отразява и на интереса към устройството. Хората имат доверие и знаят че не плащат за логото ... Както и да е, за всеки влак си има пътници. Повечето потребители на Iphone според едно проучване го ползват само за разговори и селфи-снимки. Такива са и моите наблюдения (с това се занимавам).
  obje
 • @obje, както казах, проблемът се среща при всяка марка. Разбира се, не е само при телефоните. Всяко нещо, което работи с ток, потенциално може да се запали. Само че Note 7 гореше почти ежедневно някъде по света. :) Sony - http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/sony-xperia-t3-mobile-phone-7139758 HTC - https://www.cnet.com/news/htc-one-x-is-latest-phone-to-catch-fire-while-charging/ Xiaomi - http://www.phonearena.com/news/XiaoMi-phone-catches-on-fire-and-explodes-injuring-owner_id48415 LG - http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/lg-g3-reportedly-catches-fire-while-charging-burns-mattress-639331 И т.н., и т.н.
  muamamu1
 • [B]@muamamu1 [/B] Проблема при Iphone не е единичен, напротив има докладвани случай от няколко генерации iphone.. но на евангелистите не им пука.. Ябълката си е ябълка, дори е печена :D
  obje
 • Браво, че си пораснал, но от много дремване не разбра защо съм цитирал думата и изобщо защо пища. Но и не съм очаквал. Ползвам именно Самсунг, но това не е важно и затова не съм го писал. Ако след като си пораснал си се научил ѝ да разпознаваш и различваш изображения, ще видиш, че този телефон не се е самозапалил... но ще пораснеш :) има време, до тогава аз ще бъда обективен и ще се опитвам да ти помогна с каквото мога. Мир!
  zavod
 • Браво, че си пораснал, но от много дремване не разбра защо съм цитирал думата и изобщо защо пища. Но и не съм очаквал. Ползвам именно Самсунг, но това не е важно и затова не съм го писал. Ако след като си пораснал си се научил ѝ да разпознаваш и различваш изображения, ще видиш, че този телефон не се е самозапалил... но ще пораснеш :) има време, до тогава аз ще бъда обективен и ще се опитвам да ти помогна с каквото мога. Мир!
  zavod
 • Не са сиви, а тъмни!:D Да, от 7-години ползвам различни техни продукти и съм много доволен от качеството. Обаче и други компании правят качествени неща, като Самсунг, колкото и да ги плюете. Като бях детенце, като голяма част от контингента тук - също се бях поддал на такива настроения. Е, пораснах! Имайте повече чувство за хумор, а не търсете повод да се заяждате с хората за всеки пост, за всяка нова тема. Иначе по темата, дреме ми че се е запалил. Всички бързат вече да изкарат нов продукт, че забравят качество и безопастност. Надявам се само, че ще си вземат поука от ситуациите. Няма модел на айфон освен S-сериите, който да е безпроблемен, а както се вижда и при останалите компании!
  Ванката
 • Явно си обладан от някакви сиви сили, щом след 7 години ползване говориш за "секСтанщина".... Да попитам, понеже между картинките и текста от посочения източник на статията верните неща са 50-50, снимките са верни, но текста дали не е писан от някой андроид бот? Защото аз не виждам никаква автентична връзка между двата текста.
  zavod
 • iPhone има изгорели от всяка генерация, хубаво, също както има модели от почти всяка марка в тази категория. В случая не виждам как се сравнява с проблема при Note 7, който беше (е?!) масов? Личи си, че Империята отвръща на удара, а? :D
  muamamu1
 • [Quote]върнаха всички устройства, в случаят със Епъл работата ще бъде премълчана. [/Quote] Е поне този клиент е щастлив, дават му нов телефон. Иначе Епъл кръв повръща - пари не връща. При гафа с обхвата на айфон 4, лъгаха, обяснявахааа и накрая раздадоха лепенки. [Quote]То бива сектантщина, но преди да се подигравате на хората които ползват епъл - погледнете себе си.[/Quote] Плюнчихте се на воля в темите за note 7, без дори да сте го помирисвали, и без дори никога да си го купите, а сега ще търпите. [Quote] И дете може да разбере, че е имало удар по кутията а така и към самия айфон....няма да се учудя това да е провокирано нарочно, за да се пуснат снимки после че айфон също се е самозапалил...но си личи че е нарочно работата..... ![/Quote] Много филми си гледала девойче :P Работя в голяма спедиторска фирма и ще ти поясня за да си спокойна. Първо, никой не знае какво има в пратките. Дали е телефон, или книга, или нещо друго никой не знае. Още по-малко кой я изпраща. Имат само баркод и града за който пътува. Компютъра сканира и автоматично разпределя пратките по транспортна лента. Ако някоя пратка се разкъса или повреди се изпраща при специална група за re-label т.е. нов етикет. Всичко е под строго видео-наблюдение и дори да видиш нещо ценно не може да го откраднеш :D Но мога да кажа, че пратките така се хвърлят, че ви е бедна фантазията. В тировете всичко е миш-маш. Понякога тежките пратки смазват по-леките. Но умишлено някой да повреди пратка няма никакъв шанс.
  СтенлиРойс
 • Заменяха след като имаше купища протести. За сметищата нищо не казваш ? :) Аз съм сигурен, че хора като теб с нищо не могат да се разубедят. Те вече вярват в изпечените ябълки :)
  obje
 • Как да не са го правили ? Още в 2011г. сменяха дефектни батерии на iPod. И между другото. С емотикони и голам шрифт никого няма да убедиш.
  buttman
 • Както са длъжни да направят и Apple, но не са го правили никога. Изхвърлят си отпадъците в Африка, до скоро имаха политика да не подменят дефектни батерии на устройства (ipad) с цел покупка на нова и много други. http://www.nzherald.co.nz/business/news/article.cfm?c_id=3&objectid=11721124 За слепите фенове ще има една истина - IPHONE ИЗБУХВА МНОГО ПО-КРАСИВО ОТ САМСУНГ :) Това е ! :D
  obje
 • [Quote]в случаят със Епъл работата ще бъде премълчана[/Quote] Изобщо няма да бъде премълчана. Става въпрос за сигурност и безопасност. Стига да има още случаи. Никакъв жест не са направили Самсунг. Длъжни са да го направят безплатно. Както го правят всички големи.
  buttman
 • Хаха и сега се започва едно дървено философстване от страна на евангелистите как било нарочно. Само че това не е единственият случай при епъл. От удар ако е нормално да гърмят смартфорни, значи проблема не е в устройството а в евангелиста.. :D Идеята е, че такива неща стават. В случаят със Самсунг направиха жест и върнаха всички устройства, в случаят със Епъл работата ще бъде премълчана. Така или иначе ще се купува без много мисъл, независимо дали гърми или не :)
  obje
 • Просто се пошегувах, но явно епъл потребителите са оперирани от чувството си за хумор, и подскачате като ужилени на всеки ироничен коментар. За каква "секстанщина" :D говориш? Какво да гледам себе си, ползвам продукти на епъл от около седем години?! Баси, да не се пошегува човек...(no)
  Ванката
 • И дете може да разбере, че е имало удар по кутията а така и към самия айфон....няма да се учудя това да е провокирано нарочно, за да се пуснат снимки после че айфон също се е самозапалил...но си личи че е нарочно работата..... !(no)
  silviivanova
 • [Quote]Откъдето и са го погледнеш, айфона е по-добре от Ноут 7 откъм взрив - взривява се само докато е в кутията, неразпечатан. Извод - не пазарувайте онлайн новия модел, а само от магазин. Отиваш, казваш на продавача какво искаш, за всеки случай чакаш отвън докато отвори кутията и извади телефона на бял свят. Един път поел въздух, нема проблеми.[/Quote] Мнението е цитат, защото не е мое, но казва това, което трябва.
  algor