iPhone X е най-продаваният смартфон в света през 2018

iPhone X е най-продаваният смартфон в света през 2018

Агенцията CounterPoint Research публикува своя ежегоден доклад за най-продаваните смартфони в световен мащаб, като този път е поставен и специален акцент върху пазара в Китай. Убедителен победител е iPhone X, който е плътно следван от iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Четвъртото място пък е заето от iPhone 7 и чак на петата позиция може да видим друг производител в лицето на Xiaomi с Redmi 5A. Топ 10 се допълва от Samsung Galaxy S9, iPhone XS Max, iPhone XS, Galaxy 8 Plus и Galaxy 8.

В Китай обаче положението е коренно различно. Там най-продаваният модел е Oppo R15, а негов подгласник е iPhone X. Oppo имат още два модела в Топ 4 в лицето на Oppo A5 и Oppo A83. В Китай пазарът определено е доминиран от местните играчи, които имат осем от общо десет смартфона в ранглистата, като единствените изключения са iPhone X и iPhone 8 Plus.

Изненадващо е също, че Huawei не присъстват в класацията нито в Китай, нито в глобален аспект. В случая вероятно своята роля е изиграло изобилието на модели на втория по-големина производител в света, което е попречило конкретен смартфон да влезе в подредбата. Докладът на CounterPoint Research е публикуван на страницата на компанията в китайската социална мрежа Weibo и за съжаление не предлага много допълнителна информация и коментар на изнесените данни.

Източник: MyDrivers

Оферти на деня