iPhone X начело на класацията за най-продавани смартфони и през март

iPhone X начело на класацията за най-продавани смартфони и през март

Ново проучване на Counterpoint Research разкрива, че и през март най-продаваният смартфон в световен мащаб е бил iPhone X и така на практика устройството е доминирало първото тримесечие на годината. Компанията посоча, че за периода продажбите на iPhone 8 Plus са се подобрили и устройството се е настанило на втората позиция по продажби. Най-успешният смартфон с Android за март се оказва Xiaomi Redmi 5A, който е на трето място в общата класация. Следващото място е за Oppo A83, a пета и шеста позиция са за Samsung Galaxy S9 и S9+. На седмо и осмо място са iPhone 7 и iPhone 8, които изпреварват Samsung Galaxy J7 Pro и iPhone 6, намиращ се на последното място. Наскоро и Strategy Analytics потвърди, че iPhone X е бил най-продаваният смартфон през първите три месеца на годината.

Препоръчани оферти

Източник: Counterpoint Research

 • [Quote]Аз си имам правило, ако реша да продавам нещо, и не получа приемлива цена за него, го подарявам на някой близък. Така направих с айфон 7, дори не се опитах да го продавам, подарих го на племенницата.[/Quote] Точно поради тази причина не продавам нищо. На мен нещо не ми се получава, а и в състоянието в което поддържам устройствата си, няма как да ги продавам с голяма загуба. В момента ОЛХ е буквално залят с нови iPhone X от Теленор. Предполагам са лизингови и собствениците им търсят бързи пари. Най-вероятно после палят оператора. Лошото е, че са заключени към оператора и след двете години няма как да бъдат отключени.
  Ванката
 • Глупости
  Vasil977
 • [Quote]Е добре де, нали за ноута го смяташе как струвал без договор 1900лв., ти си го продал на 1000лв - горе долу на 50% от цената. Тогава ако струващия 2300лв. айфон продадеш за 1200лв няма ли да е същото?[/Quote] Няма да е същото, защото на тази цена iPhone X можех да си го взема още новмври месец пак от Мтел и след година втора употреба да е 1200. А Самсунга за половината време падна на 50%. А на елфа пожелавам успех със Note 8 за 1600 лв., ако ще и 1TB да му е паметта, няма кой да го вземе.
  iWolff
 • Да не се окаже, че като си вземеш от OLX "вчера купения от Технополис айфон", си се сдобил с нещо такова ;) [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3d4jAbCZnDQ[/Youtube]
  board
 • От андроидите най-много флагманите на Самсунг държат цена, но айфона най-бързо се продава дори и при по-старите модели. Ако от Виваком предлагаха iPhone X, след около три седмици, когато вече мога да преподпиша, щях да го взема. Гледах варианти от олх, но някак си не мога да се доверя ЕЙ така и да хвърля 1600 лв. Предпочитам от оператор, защото ги сменям на две години, а и не ги продавам старите. Или резерва, или на близък роднина/приятел да ползва. Насочих се и избрах S9+, защото е най-балансиран и е с добра батерия, а това ми е малко по-важно от писалката на Note8. Цените им са почти еднакви, ако ги вземаш през оператор дори цената на Note8 е една идея по-висока, а хардуера е вече стар. Ето, че и Самсунг флагманите държат цена. (yes)
  Ванката
 • Е добре де, нали за ноута го смяташе как струвал без договор 1900лв., ти си го продал на 1000лв - горе долу на 50% от цената. Тогава ако струващия 2300лв. айфон продадеш за 1200лв няма ли да е същото?
  board
 • На 10 април съм го взел за 1500 лв. от Мтел. В комента мога да му взема същите пари, за които съм го взел, а например към края на годината, след излизането на новите модели, някъде около 1200 най-вероятно.
  iWolff
 • Който си има 4 карти за преподписване, да не го мислим :) Иначе за колко милиш, че ще продадеш iPhone X след 6 месеца ползване?
  board
 • (yes)
  ilchev_n
 • Да де, това ти казам. Не 1 година, както спорите с @LegolasElf01, а половин година и Самсунг е на 50% от цената си :)
  iWolff
 • За кое несъм прав? Че Айфона държи цена повече от самсунг е факт ! Я ми кажи колко струва самсунг от 2013г. Айфон 5s още е 250/300лв !!!
  ilchev_n
 • Аз процедирам по следния начин. Купувам последен модел за около 1500 лв. със договор, имам 4 карти на мое име, така че през 7-8 месеца имам договор за преподписване. В момента,, в който пазарната му цена втора употреба падне на 1000 лв. го продавам, давам оше 500 и взимам пак последния модел. Така за 500 лв. на всеки 7-8-9 месеца някъде, винаги съм със последен модел телефон.
  iWolff
 • Каквото и да си говорим, телефона винаги е набутвация, с излизането от магазина вече се е обезценил с 20%. А когато практикуваш честа смяна е вече е яка набутвация ;) За това човек трябва добре да си преценява кой телефон ще отговаря най-добре на нуждите му и ще му върши работа достатъчно дълго време. Реално най-добрата финансова схема е, ако успяваш да се задържиш около 2 години с един телефон и го сменяш при преподписване на договор с оператор. А при сегашните темпове на развитие не е много трудно.
  board
 • И ти не си прав! Аз октомври си взех Note 8 за1500 лв. със договор (без договор беше 1900) и април месец го продадох за 1000 във състоянието, в което беше, излизайки от кутията, тоест като нов! Значи за няма и 6 месеца на 50% от цената му! А на iPhone след една година му взимаш 60-70% от цената, на която е купен.
  iWolff
 • Самсунг ли визираш ???Ако да,прав си !
  ilchev_n
 • За оператерските Ок, взимаш ги на по-ниска цена и ги продаваш. Ама при обявите за телефони закупени от техно веригите или има нещо гнило или някаква врътка която не мога да разбера.
  board
 • Бих взел Huawei p20 pro
  Ludogoretz
 • Доста хора ги взимат на изплащане, но си получават фактурата на продажната цена на апаратите. Пускат ги на по-ниска цена, за да вземат кеш веднага и после 24 месеца (или колкото им е лизинга) си ги изплащат чинно. Няма икономическа логика, но много мои познати така правят.
  algor
 • Преди малко ги гледах...има и X,но все още държат цена ако искаш да е чисто нов...има доста iPhone 8(стандартния и плюс)нови и неразпечатани,купувани от Техно вериги,или от мобилен оператор с гаранция и касов бон...Върха беше обява за 8 plus чисто нов,неразпечатан за 1000лв.
  pretorianec
 • Аз също не мога да си го обясня, но е факт, че ги има. Може да са закъсали хората и да им трябват пари, други пък имат много пари и купуват - ползват няколко дни и продават с голяма загуба. Не ги интересува особено това, защото вече са купили друго устройство.
  Ванката