iPhone Xr е по-евтин, с Face ID и с LCD дисплей

Заедно с iPhone Xs и Xs Max Apple представи и трети смартфон, който се казва iPhone Xr и ще се опита да спечели потребителите с по-ниска цена. Моделът предлага изрязан 6.1" LCD дисплей, който заема по-голямата част от предния панел и има резолюция 1792 x 828 пиксела, а освен това предлага технологията True Tone за промяна на цветната температура според околната среда.

Смартфонът отново ползва чипсета A12 Bionic и предлага системата за лицево разпознаване Face ID, така че потребителите няма да се лишат от нейните ползи. Устройството е водоустойчиво (IP67), няма 3D Touch (включва нова система за тактилна реакция) и предлага алуминиева рамка вместо стоманена. Смартфонът отново има стъклен заден панел и ще се предлага в цели 5 цвята - черно, бяло, синьо, жълто, червено и розово (корал). Поддържа се безжично зареждане.

Промяна има и при основната камера - тя е единична с резолюция 12МР (като широкоъгълната в iPhone Xs) и предлага портретен режим с размазване на фона чрез използване на изкуствен интелект. Селфи камерата отново е 7МР като тази в iPhone Xs. Смартфонът има и по-голяма батерия, като може да осигури с час и половина по-дълга работа от iPhone 8 Plus. Телефонът ще се предлага с 64GB, 128GB и 256GB памет на цена от 749 долара (849 евро) от 26 октомври. Тогава го очакваме и в България. Предварителните заявки ще започнат на 19 октомври.

Източник: Apple