iPhone Xs Max се търси в пъти повече от iPhone Xs

Популярният анализатор Минг-Чи Куо публикува любопитен обзор на първите дни на продажбите на новите модели iPhone, както и на Apple Watch Series 4. Според неговите данни търсенето на iPhone Xs Max значително е надхвърлило очакванията и 6.5-инчовият смартфон се продава три до четири пъти повече от iPhone Xs.
Според информацията на Куо най-търсеният вариант е този с 256 GB памет за приложения, а от 512 GB версия има недостиг поради това, че Samsung е единственият доставчик на памети.

Анализаторът добавя, че най-търсените цветове са златният и сивият, а най-малко търсен е сребристият. В публикувания документ е засегнат и Apple Watch Series 4, чието търсене също сериозно е надвишило прогнозите. Куо също така е на мнение, че iPhone Xr ще бъде изключително популярен и че ще надмине продажбите на миналогодишния iPhone 8.

Източник: Macrumors

 • За Ноут 9 (ден преди официалните продажби, явно го бяха получили по рано), за Х в деня на продажбите. Относно регистрацията наистина се посочва населено място, но когато се обадят за потвърждение отново питат за населеното място.
  gog88
 • Най-добре е така но ако имаш кой да ти го донесе! Изпратен по-поща или куриер(за такъв телефон не бих рискувал обикновенно пощенска услуга)почти винаги ти гарантира посещение на митница,като след заплащане на всички такси цената ще ти легне почти същата каквато е тук,Като ще загубиш няколко часа да обикаляш гишетата....
  pretorianec
 • Е,да! За населеното място не го уточнявам защото се подразбира. Освен това във формата за регистрация се отбелязва задължително от кой град си,така че освен ако нещо не се е променило само посочвал от кой магазин ти е удобно. В твоя случай да разбирам че когато си правил предварителна поръчка,си получавал всичко на деня в който официално са започвали продажбите в България? Доколкото помня така беше написал за Х и Ноут?
  pretorianec
 • Най-добре - от САЩ, цената БЕЗ ДОГОВОР е даже малко по-ниска от тази, на която го продават нашите ко-оператори с двугодишен договор на най-високата такса!
  Воден-дух
 • [Quote]Но не вярвам, че съотношението в продажбите, ще остане същото и за напред.[/Quote] Най-големият им пазар е Китай, там както и многократно го коментирахме искат големи дисплеи! Очаквам да се запази това съотношение, от Apple съм сигурен, че и те очакват.
  Вито
 • Освен магазина са уточнили и населеното място;), това е сигурно. Още вчера писах каква е процедурата и това не е от тази есен, а е стандартна за регистрации направени към Теленор.
  gog88
 • Преди малко от Теленор са звъняли на жена ми за потвърждение на поръчката. Не са се ангажирали със конкретен срок,а само са попитали дали потвърждава,и от кой магазин желае да вземе апарата. В общи линии са казали когато апарата е там ще ви се обадим да дойдете.
  pretorianec
 • Ем, от gsmarena си го докладват https://www.gsmarena.com/early_sales_of_iphone_xs_and_xs_max_below_apples_peak_levels_expected_to_slow_down-news-33464.php>линк сега до колко е истина, друг въпрос като всичко останало в интернет. Там имаше и че най-скъпия реално като хардуер е $450, и естествено имаше и напомняне за R&D и маркетинг и познатия булшит, но нека си спомним че от всички смартфони на пазара iphone-ите са около 11% , но Apple има най-големи печалби от всички. Това говори достатъчно с каква надценка ги продават.
  RazzleDazzle
 • Съвсем нормално е Max да се продава повече в началото. Който е искал малкия модел е имал цяла година преди това да си вземе iPhone X. Разликите между X и Xs не са толкова големи, че да не си харесвал първия, обаче втория яко да те кефи. Освен това до сега Епъл нямаха устройство с по-голям диагонал от 5,8" и това е първи шанс за любителите на огромни дисплеи. А и в крайна сметка това е и единствения айфон с нов външен към момента, при който очевидно се разбира, че имаш най-новото на пазара. Но не вярвам, че съотношението в продажбите, ще остане същото и за напред.
  board
 • Който има познати в чужбина да си го поръча от там. Има колкото искаш бройки. Племенника си взе Xs 64 gb silver още на 20 септември.
  Legolaself01
 • Не съм, но цялата разправия ми костваше много нерви и загуба на време в писнане на жалби и разговори с този и онзи за едно извинете накрая. Както и да е, живи и здрави.
  Maui
 • [Quote]Миналата година поисках по този начин да си купя телефон по средата на договора и ми бе съобщено, че вече съм си бил купил. [/Quote] Не ми казвай че си оставил нещата така...
  iavorski
 • Maui@, Явно за първи път сте се регистрирали в Теленор за модел на Епъл, в противен случай нямаше да сте толкова изненадан. Не искам да съм адвокат на Теленор, но никъде при попълването на формата за регистрация не е имало уточнение, че при свързването на представител на оператора с клиент ще му съобщят кога ще го получи. От оператора се обаждат, за да потвърдите, че все още имате интерес към модела, който сте заявили. В разговора уточнявате населеното място и магазина от където ще го вземете и това е. След като куриер го достави в магазина, от там ще Ви се обадят и вече на място уточнявате дали ще вземате нова карта, дали ще преподписвате, на какъв план и т.н. При регистрацията в А1 беше по- различно, защото там веднага се изискваше да се избере план с който ще се закупи телефона, начин на плащане (в брой или на лизинг) и т.н., докато при Теленор няма нищо подобно. Когато Ви се обядат отивате в магазина. Ако сте в период на преподписване... може да получите предложение за скрита оферта, което при плановете на А1, които са стандартни (промоционални)в сайта няма как да се включат. През последните 11 месеца си купих три телефона от Теленор (с предварителна регистрация) и никога не е имало проблеми с доставката или пък с дълго чакане. Днес чета, че се споменават периоди като Коледа, някой може да продължи с Ивановден, Атанасовден и т.н., което е несериозно. Ноут 9 получих в магазин на Теленор (на 23 август, а официално продажбите стартираха на 24 август). Айфон Х, силвър, 64 гб взех на 03.11.2017 г. при старт на продажбите в същия ден. Десет дни по-късно взех и айфон Х,Space Grey, защото тогава влизах в период на преподписване, а не че го е нямало в наличност. Всичко това се случи без да познавам някого в Теленор. Правя си регистрацията, получавах обаждане, уточнявах населено място и магазин и всичко е ОК. ;) p.s. През миналата година бях във вашето положение относно изтичане на един от договорите ми. Договорът ми бе до 16.10.2017 г., а Х влизаше в продажба на 03 ноември. Подобно на Вас и на мен ми скачаше таксата, и имах две алтернативи: 1. Да не преподпиша като чакам да получат в магазина телефона, като през това време трябваше да плащам стандартната абонаментна такса по договор. 2. Да преподпиша договор и когато получат телефона, да го взема, като се удължава отново на 24 месеца срока на договора. Избрах вариант 2 и не е имало никакъв проблем със служители на оператора.
  gog88
 • По принцип не е хубаво да се изказваш неподготвен...”Зора” ми не е да съм първи, а след 5 дни ми изтича договора и след това ще плащам 45лв. на месец, за 5000MB интернет на максимална скорост. И преди да ми кажеш, че мога да взема телефон и след като подпиша договора, то това може и да не се случи в крайна сметка. Миналата година поисках по този начин да си купя телефон по средата на договора и ми бе съобщено, че вече съм си бил купил. Е не бях, но явно някой служител е направил врътката и после го е обявил в олх за продажба (а там има десетки такива обяви). И пак казвам “зор” няма, споделяме информация.
  Maui
 • [Quote] в петък а може и след няколко седмици[/Quote] Ама що не и догодина. И без тва не разбирам къв е зора първи да имаш тестова бройка... Доволно през годините се нагледахме на първи партити и айфони, и галаксита пълни с дефекти. Вие зор първи да се набутате...
  Вито
 • Преди малко ми се обадиха за потвърждение...Интересното е, че отново не казаха кога евентуално ще бъде наличен...Нямали такава информация, може в петък а може и след няколко седмици, а реално от това обаждане трябваше да уточним къде и КОГА ще бъде доставен телефона.
  Maui
 • Не, нямам обаждане до момента. Надявам се днес. Иначе утре аз им звъня.
  samoznai
 • Странно...в петък трябва да почват вече да го продават,а не тепърва да звънят...Колкото до това че може да се чака и до Коледа,имайки предвид нивото на операторите в България няма да се учудя много.
  pretorianec
 • Може,но при мен(при жена ми-картата е на нейно име)нищо не се случва все още...
  pretorianec
 • Жалко за хубавия часовник :( https://youtu.be/oT6VL4x-rHY
  Kyky86