Изображения на два от очакваните смартфони на Nokia с Windows Phone 8

Изображения на два от очакваните смартфони на Nokia с Windows Phone 8
Samsung успя да изпревари Nokia и да представи първият телефон с Windows Phone 8, но през следващата седмица финландската компания обещава да ни впечатли. Докато очакваме 5 септември, когато е събитието на Nokia и Microsoft, в Twitter се появиха снимки, показващи два от новите модели. По-интересен от тях е Lumia 920 (познат и като Phi), който ще заеме ролята на флагман в новата серия и освен 4,5" дисплей с HD резолюция ще предложи камера с технологията PureView. Засега не е известно с каква резолюция ще бъде тя, но най-вероятно няма да е с 41МР като тази в модела 808 PureView.

Засега предположенията са, че става дума за резолюция от 21МР - те са следствие от публикуваното в края на миналата седмица от Nokia видео, което цели да ни подготви за събитието тази седмица. То е с продължителност 21 секунди, а буквата Phi е на 21 позиция в гръцката азбука. Теория, която ще проверим другата седмица. Ако снимката е реална, отново ни очакват различни цветови варианти.

Пак от същия източник идва и снимка на Nokia Lumia 820, модел, известен с кодовото име Arrow. Устройството отново ще бъде с Windows Phone 8, но с 4,3" дисплей вероятно с HD резолюция и камера без PureView технология. Все пак камерата ще е с оптика Carl Zeiss, което определено е плюс.

https://twitter.com/evleaks

  • Това е абсолютно безобразие- Nokia да поддържат по-високи цени от водещите Андроид смартфони (no) При това положение няма да имат никакъв успех, те са догонващи в момента и трябва да предложат по-ниски цени и по-добро качество, ако не могат, проблема си е техен!!
    milen888
  • Според мен Нокиа вече не е Нокиа само логото е останало. Сега незнам, как е с процесорите, но четох, че поддръжката на WP за Нокиа е най-добро, също така си играх с една Лумиа 800 и доста добре работи не забелязах лаг, бързо отваря страниците и повечето операции са опростени. Вярно, че ценово нещата не са много адекватни, не може Лумия 900 да е по скъпа от С3 за справка виж цените на апаратите с аб.планове към Виваком.:S
    Ванката
  • Да, ако е с тази технология на камерата може да се пробва. Но да изчакаме представянето, може да има подводни камъни- екрана да не е с HD резолюция, процесора да е стар или да не са пренесли всички възможности на камерата от 808. Като станат ясни всички тези неща, ще може да се прецени по-реално дали Nokia заслужава да и дадем шанс след изгубеното десетилетие :D
    milen888