Изтекли снимки показват как ще изглежда електрическият VW ID.4

Изтекли снимки показват как ще изглежда електрическият VW ID.4

Първият изцяло електрически SUV на Volkswagen вече не е тайна, защото детайлни снимки на автомобила бяха открити в сайта на китайското министерство на промишлеността. Моделът се казва VW ID.4, но е известен и с името ID Crozz, което носеше още докато беше концептуална разработка. Това ще бъде първият електрически автомобил от серията ID., който ще се продава в САЩ наред с другите пазари, на които ще се появи. Официалното му представяне се очаква през лятото.

Публикуваните снимки показват само външността на автомобила, но не и неговия интериор. Показаното (без изненада) разкрива, че VW ID.4 споделя някои дизайнерски елементи с хечбек модела VW ID.3, който съвсем скоро ще се появи в Европа. Като цяло не се забелязват големи разлики с ID Crozz, но дръжките изглеждат традиционно, макар и да не стърчат навън с цел намаляване на съпротивлението. В бялата версия виждаме пластмасови панели в долната част на вратите, а техният силует продължава и в предната броня.

Кадрите показват и сива версия на автомобила, която обаче има малко по-различен дизайн – не е изключено това да е вариант за китайския пазар. Предната броня изглежда различно, фаровете също, а освен това се забелязва разлика в предната и в задната броня. Като цяло VW ID.4 изглежда по-разчупен от VW Tiguan например, но пък дизайнът не разкрива, че това е електрически автомобил.

Източник: Electrek


Втора употреба с гаранция