KaiOS добавя нови функционалности и си поставя високи цели

KaiOS добавя нови функционалности и си поставя високи цели

KaiOS е третата по популярност операционна система в света, която се използва в 100 милиона мобилни телефони с разширени възможности. Целите на създателите ѝ обаче са доста по-амбициозни със заявка за достигане до милиард потребители през идните години. Миналия месец компанията привлече инвестиции от фонда Cathay Innovation, а преди това и от TCL и Google, чиито популярни услуги Search, Maps и YouTube вече са достъпни за платформата. Освен това KaiOS си партнира и с други големи технологични играчи като Facebook и Qualcomm.

Главният изпълнителен директор на KaiOS – Себастиен Кодевил, споделя визията си за предстоящата година, в която се предвижда оптимизация на производителността при съществуващите устройства от нисък клас. Софтуерните инженери на KaiOS работят върху добавянето на функционалности като мултитаскинг и браузинг с раздели, което ще улесни потребителите. Сред другите възможности, към които има сериозен потребителски интерес, е тази за копиране и вмъкване на текст. Тя се очаква да бъде добавена чрез бъдещ софтуерен ъпдейт.

KaiOS работи и върху проекти, свързани с машинното обучение с ключови партньори, които имат за цел да подобрят производителността, фотографските възможности и сигурността на устройствата. Компанията планира да разпространи софтуера си върху нови типове устройства през втората половина на 2019. Освен това ще бъде разширен и кръгът от държави, в които са достъпни моделите с KaiOS, в Африка, Близкия изток, Южна Америка и Азия. Очаква се този процес да започне през третото тримесечие на следващата година. На фона на това, първите телефони с платформата ще са налични в Бразилия и Мексико още през това лято.

Източник: Android Authority

Оферти на деня