Nokia има нов сгъваем телефон

Nokia има нов сгъваем телефон

Първото участие на HMD Global на изложението IFA донесе новини за куп нови устройства. Започваме с най-достъпните устройства в категорията на обикновените телефони, защото компанията продължава да обслужва и този обширен пазар. Първо ще се спрем на Nokia 110, който надгражда представения наскоро Nokia 105. Устройството отново ползва платформата Series 30+ и предлага 1.77" QQVGA дисплей, но вече е снабдено с QVGA камера, MP3 плеър и microSD слот, който може да поеме карта с капацитет до 32GB.

Батерията е с капацитет 800 mAh и стига за до 27 часа слушане на музика или за до 18 часа ползване на радиото. При разговори издържа до 14 часа, а времето в режим на готовност е 18.5 дни. Не е пропуснато LED фенерче, а потребителите ще открият още играта Snake и демо версии на още 4 игри включително Doodle Jump. Nokia 110 ще се продава от средата на септември в три цвята (синьо, черно и розово) на цена около 20 долара.

Хората, които изпитват носталгия по класическите сгъваеми телефони, сигурно ще харесат Nokia 2720 flip, който може да мине за осъвременена версия на Nokia 2720 fold. Устройството вече разчита на чипсет Qualcomm 205 и ползва платформата KaiOS, което му осигурява достъп до допълнителни приложения като Google Assistant. WhatsApp, Opera и Facebook. Не са пропуснати и 4G възможности, а мобилната връзка може да бъде и споделена през Wi-Fi.

Телефонът има 512МВ RAM, 4GB разширяема памет и два дисплея - основен с диагонал 2.8" и резолюция QVGA и 1.3" външен (240х240). Откриваме още 2МР камера със светкавица, голяма клавиатура, Bluetooth, GPS/AGPS + GLONASS, LED фенерче и батерия с капацитет 1500 mAh. Добавен е и специален бутон за спешни случаи, който при нужда изпраща съобщение с местоположението на 5 избрани контакта. Nokia 2720 flip ще се продава от септември в черно и бяло на цена около 89 евро.

Оферти на деня

  • Нокия явно залагат на носталгията на поколението, което добре познава бранда. Някои все още предпочитат да работят с физическа клавиатура, но пък искат функционален дисплей.
    vesco
  • Радвам се, че Нокиа възвръща позиции извън орбитата на майкрософтския мангал.
    n1