Как да си гледаме новите NFT-та?

Как да си гледаме новите NFT-та?

Една от най-горещите теми в технологичния свят през последните месеци са т.нар. NFT-та или non-fungible tokens. Това са уникални токени, които използват блокчейн технологиите, за да направят всяка дигитална стока неповторима. Това отвори изцяло нова ера в сферата на дигиталното изкуство, като за първи път даде възможност на хората да са притежатели на “оригиналите” на дигитални творби, подобно на притежаването на физически платна, фотографии и други произведения на изкуството.

Тази тема е водеща в културен аспект, като част от въпросите около нея са тясно свързани с консумацията на покупките. Все пак, ако си купите картина, е ясно, че можете да я поставите в рамка и да я закачите в дома си, докато с дигиталното изкуство това не може да стане. Или пък може?

Технологичният гигант Samsung вече има цяла гама телевизори, които са готови именно за тази нова реалност в дигиталното изкуство. Лайфстайл телевизорите на компанията включват различни модели, които да отговарят на търсенията и интересите на различни хора. Независимо дали сте платили 69 млн. долара за NFT на Beeple, харесвате дигиталното изкуство или просто искате телевизорът ви да е малко по-специален от обикновеното, има решение за вас.

Най-новият продукт в лайфстайл гамата на Samsung е The Frame 2021. Този телевизор е създаден с идеята да се превърне в персонализирана рамка за картина, когато не се използва. Моделът дава и богат избор от рамки, които лесно могат да се сменят, според настроението, интериора и творбата, която предпочитате да се показва на него.

Самият телевизор е с дебелина от едва 24,9 мм, което го прави максимално близък до истинска картина, а освен това може да се монтира плътно до стената със Slim Fit Wall-Mount. Отделно се предлага и стилна стойка с регулируема височина, както и стойката статив Studio Stand, която дава още повече свобода за експерименти с разполагането на телевизора в помещението.

Това има значение, тъй като когато е изключен, The Frame 2021 може да остане в т.нар. Art Mode, в който показва личната ви колекция от изкуство. Тя може да идва от различни източници, като най-удобният е специалният арт магазин на Samsung. Той включва разнообразни творби от някои от най-добрите галерии в света. Членството в Art Store дава неограничен достъп до класически и модерни художествени творби и фотографии. Те могат да се показват в автоматичен режим, който редува творби на базата на вкуса и стила ви. Можете обаче и да изберете курирани колекции или сами да подберете собствена колекция от творби, които да бъдат акцент в стаята.

Естествено, ако сте си купили NFT, ще искате да се наслаждавате на творбите, които вече притежавате. Новият The Frame 2021 разполага с 16GB вградена памет именно за тази цел. Можете да качите изображения, които вече притежавате, като наличната памет е достатъчна за до 1200 изображения с UHD качество.

The Frame 2021 се грижи за качеството на изкуството, като разполага със сензор, с който картината се адаптира спрямо светлината, която достига в помещението. Този сензор регулира яркостта и цветовете на изображението, така че творбите винаги да изглеждат по възможно най-добрия начин. Също така телевизорът има сензори за присъствие на човек в помещението, с които екранът работи само когато има кой да го гледа. През останалото време не изразходва енергия, тъй като екранът е изключен.

The Frame 2021 все пак е и телевизор, който в някакви моменти ще искате да ви показва стандартните за един телевизор неща. С това той се справя великолепно, благодарение на технологията Qunatum Dot, която предоставя 100% обем на цветовете по стандарт DCI-P3 и ярка и детайлна 4K картина.

Както и другите QLED телевизори на Samsung, The Frame 2021 е изпълнен с функции, които го правят нещо повече от просто екран. С функцията PC on TV можете да свържете работния си компютър с телевизора и да го използвате като допълнителен екран. Mobile Mirroring пък позволява да пренесете образа от смартфона си на екрана на телевизора, а с MultiView можете да гледате съдържание от няколко източника едновременно. Не на последно място е новото екологично дистанционно, което се зарежда от слънчевата светлина и позволява да управлявате всички свързани устройства.

Освен The Frame 2021, гамата от лайфстайл телевизори на Samsung включва още няколко интересни модела. Отново с фокус върху дизайна е The Serif, чиято визия е вдъхновена от серифите в буквата I. Той може да пасне във всяка част на дома и да бъде поставен както на стойка, така и директно върху друга повърхност.

Скоро на нашия пазар се очаква и The Terrace, който е първият външен QLED 4К телевизор на Samsung. Както става ясно още от името му, той е подходящ за позициониране навън, тъй като разполага с IP55 сертификат за устойчивост на вода и прах. Освен това, картината му е с висока яркост, която го прави подходящ за гледане при всякаква светлина.

The Premiere не е телевизор, но мястото му в лайфстайл гамата на Samsung е абсолютно заслужено. Той представлява 4K троен лазерен проектор с технология за късо проектиране на до 130-инчов екран, което се постига при поставянето на проектора на разстояние около 15 до 35 см от стената. Това е първият лазерен проектор с HDR10+ сертификат и използва лазерно прожектиране. Дизайнът му е компактен и удобен, с вградени говорители, предлагащи съраунд звук.

Дигиталното изкуство е тук и ще остане да съществува, без значение дали NFT манията продължи. Независимо дали искате творбите ви да се показват на телевизора, или просто да се насладите на най-добрите филми, лайфстайл гамата на Samsung има нещо за вас. Така че освен създаването, консумацията на дигитално изкуство също изглежда, че има ярко бъдеще.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция