Telenor стартира информационна кампания за 5G

Telenor стартира информационна кампания за 5G

В края на миналата седмица Telenor разкри, че ще пусне в експлоатация своята 5G мрежа на 10 юни, а междувременно ще проведе информационна кампания за ползите от технологията. Кампанията вече е факт и може да бъде открита в специалната секция на адрес www.telenor.bg/5G, където потребителите могат да намерят отговори на въпроси като какво е 5G, как се внедрява, какви са предимствата и какви са необходимите условия за нейното използване.

В специално създадения Център за знания (Knowledge Hub) телекомът ще публикува актуални информационни и обучителни материали под формата на статии, видео презентации и мнения от експерти. Освен това, операторът стартира и активна комуникация с потребителите на тема 5G. Всички клиенти могат да задават своите въпроси, свързани с 5G, на имейл адрес 5g@telenor.bg или на официалните профили на Теленор във Facebook и Тwitter, като телекомът се ангажира да отговаря на въпросите в най-кратки срокове.

До лятото компанията планира да покрие големите градове и основните морски курорти в страната, като ще продължи да разширява 5G покритието, добавяйки нови локации. Целта на телекома е до средата на 2022 г. да се утвърди като лидер по отношение на покритие на 5G мрежата и качество на клиентското изживяване. Припомняме, че този месец Telenor спечели за четвърти пореден път сертификат за качество на мрежата Best in Test от международната независима консултантска компания umlaut.