Как се отразява на батерията бързото зареждане при 200W

Как се отразява на батерията бързото зареждане при 200W

Миналия месец Xiaomi ни изненада с новата си технология за бързо зареждане с мощност до 200 вата, което представлява голям скок в този сектор. По данни на компанията тя позволява зареждането на батерия с капацитет 4000 mAh за едва осем минути.

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Това обаче ще има негативно влияние в дългосрочен план. Така например при 800 цикъла на зареждане (при 200W) и разреждане, батерията деградира до над 80% от оригиналния си капацитет. Този брой цикли би трябвало да се постигне за малко над две години, а батерията ще падне до максимален капацитет от 4000 mAh до 3200 mAh.

Това е аналогично и на представената от Oppo технология за зареждане при 125 вата. За сравнение при използване на мощност от 65 вата, деградирането е до 91% от оригиналния капацитет.

Източник: Weibo

 • Е, вие пък все едно по 10 години си ползвате телефоните... 🙂🙂🙂
  arakchiev
 • Мда, хубава работа, ама жълтурска. Докато няма откъде да прекопират нещо работещо от бяла компания, все ще е "ако".
  strikercho
 • Всичко това е само в лаборатория - "специален" софтуер, "специален" кабел, "специална" батерия - изобщо нещо от вида "Ние можем". Но като дойде въпроса до практическото приложение, отговора е дежурният "Много е скъпо" ... ¯\_(ツ)_/¯. А и статията (или превода) са пълна дивотия - никоя батерия няма да издържи 800 цикъла на това натоварване. Второ - деградацията ще е до 50/60% , а не до 80%.
  Kuzmanow
 • Интересно, явно има доста подобрение в технологията на батериите. Щом при 65 вада деградира само с 9 процента за 800 цикъла, значи при 15 - 20 вата би трябвало да не се усеща никакво деградиране в рамките на толкова цикли.
  defierofodds
 • Едва ли ще е жива батерията чак до 800 цикъла.
  julianjulian10