Какви батерии ще имат трите варианта на Samsung Galaxy S10?

Популярният лийкър Ice Universe разкри в Twitter нови детайли около очакваните три издания на Galaxy S10, които Samsung ще представи през следващите седмици. Според неговата информация Galaxy S10 Lite ще предложи акумулатор с капацитет 3100 mAh, стандартното издание на S10 ще има 3500 mAh батерия, а Galaxy S10+ ще зарадва своите притежатели с цели 4000 mAh.

Според същия източник Galaxy S10 Lite ще е с процесор Snapdragon 855 за САЩ и Exynos 9820 за останалия свят. Това означава, че Samsung няма да правят компромиси с чипсета на юбилейния си флагман дори в неговата Lite версия, което е отлична новина за търсещите компактен флагман. Друга публикация на Ice Universe демонстрира нагледно размера на дисплея на Galaxy S10 спрямо други актуални модели чрез сравнение с екранен протектор.

Протекторът е извит, което означава, че той не е предназначен за Galaxy S10 Lite, който очакваме да е единственият модел от серията с плосък екран. От видяното можем да заключим, че Samsung са успели да постигнат допълнителна редукция на страничните рамки, което пък означава, че физическият размер на новото устройство ще е идентичен с този на Galaxy S8 въпреки увеличения диагонал на екрана.