Камерата на Samsung Galaxy Note10+ 5G зае първо място в класацията на DxOMark

Камерата на Samsung Galaxy Note10+ 5G зае първо място в класацията на DxOMark

Представеният преди броени дни Samsung Galaxy Note10+ 5G премина през тестовете на DxOMark и успя да излезе от тях по впечатляващ начин. Устройството успя да получи крайна оценка от 113 точки, което се оказа достатъчно да задмине Huawei P30 Pro и Samsung Galaxy S10 5G, които бяха с по 112 точки. Като цяло устройството има почти идентична камера с тази на Galaxy S10 5G, а единствената по-сериозна разлика е по-голямата бленда на сензора с телефото леща (f/2.1 вместо f/2.4).

Поглед към детайлните оценки показва, че Galaxy Note10+ 5G е получил 118 точки при правенето на снимки и 101 при записа на видео, което е най-високата оценка досега в тестовете на DxOMark. При Galaxy S10 5G резултатите са съответно 117 и 100 точки. В същото време справка с резултатите на Huawei P30 Pro показва, че оценката му във фотографско отношение е 119 точки, а при видео са получени 97 точки. Това означава, че новият флагман на Samsung е успял да подобри крайната си оценка благодарение на способностите си за запис на видео.

DxOMark посочва, че при снимки се отчитат бърз и точен автофокс, точна експозиция на закрито и открито с голям динамичен диапазон, приятно боке, добре контролиран шум, ярки цветове и добри детайли в телефото кадрите. Сред минусите са прекалено наситени цветове, шум в тъмните зони, ringing и загуба на локални детайли, някои проблеми с определяне на дълбочината при снимки с боке и загуба на фини детайли в телефото кадри.

По отношение на видеото добри думи получават уловените детайли на закрито и открито, бързият и точен автофокус, ефективната стабилизация, ярките цветове, добре контролирания шум и сравнително добрата експозиция с широк динамичен диапазон. Като минуси са посочени розови отенъци, забележим шум и загуба на детайли при намалена светлина, както и нестабилности в експозицията при проследяване на обекти.

Източник: DxOMark


Втора употреба с гаранция

  • Преди време, когато 4К видеото беше голямата новост при смартфоните, се вложиха пари в линии точно за 12МП сензори. Днес , 3 години след това един стандартен 12МП модул : сензор оптика , стабилизатор и конектор , струва 3$ от Омнивижън или 6 на Самсунг. Според мен който твърди, че няма нужда от екрани над 3,5 инча или камера над 12МП - просто не му се дават допълнително няколко лева, както е в случая с камерата , за 21МП модул. След като телефон за 300 лева , като Redmi 7 е с 48МП камера, значи е скоро времето, когато цената на такива модули ще падне до към $10 и ще може евентуално Галакси ноте 11 да е с такава камера. Самунг са пестеливи, защото продават милиони телефони и 50 стотинки отгоре за 20МП камера са 20 милиона повече разход за компоненти за ноте 10. Пили се до откат. Това се приема добре от акционерите, щото печалбата е по-голяма. Ако паднат продажбите, тогава ще се мисли нова стратегия, както за А серията. Много правилно и точно казано. Това се отнася и за Сони - те правят сега 40 МР сензори за Хуауея, но не го слагат в нито един свой модел.
    Самсунг правят 48 МР и пускат 64 МР, но също не го слагат в нито един техен модел за сега.
    Колкото и да не харесвам китайските телефони, те поне предложиха някаква алтернатива при камерите, защото Самсунг от S7 не са сменяли сензорите във флагманите си.
    И Айфон не правят изключение в това.
    Spikul
  • Преди време, когато 4К видеото беше голямата новост при смартфоните, се вложиха пари в линии точно за 12МП сензори. Днес , 3 години след това един стандартен 12МП модул : сензор оптика , стабилизатор и конектор , струва 3$ от Омнивижън или 6 на Самсунг. Според мен който твърди, че няма нужда от екрани над 3,5 инча или камера над 12МП - просто не му се дават допълнително няколко лева, както е в случая с камерата , за 21МП модул. След като телефон за 300 лева , като Redmi 7 е с 48МП камера, значи е скоро времето, когато цената на такива модули ще падне до към $10 и ще може евентуално Галакси ноте 11 да е с такава камера. Самунг са пестеливи, защото продават милиони телефони и 50 стотинки отгоре за 20МП камера са 20 милиона повече разход за компоненти за ноте 10. Пили се до откат. Това се приема добре от акционерите, щото печалбата е по-голяма. Ако паднат продажбите, тогава ще се мисли нова стратегия, както за А серията.
    A4i
  • Тук голямо мерене на пишки става. ;)
    Диян
  • Момчета (Spikul и Legolaself01), карате се за глупости. Всеки от Вас си има гледна точка за модела от темата, но дискусията много загрубя. Успокойте топката😉. Разбира се, че всеки има гледна точка, но не съм си намерил достойнството на улицата, за да ме нарича някой тъпак и идиот, без аз да съм позволил да го обидя преди това по какъвто и да е начин.
    Изразих мнение, че Note 10 ми харесва, но камерата му ми се струва слаба и онзи субект веднага си позволява да ме нарича бедняк, хейтър, простак и т.н.
    Ами всяко нещо си има граници!
    Той може да плюе по дисплея, но аз не мога да изразя мнение, че нещо не ми харесва - това да не му е бащиния!
    Или ще спазваме добрия тон или ще се псуваме като каруцари, но аз няма да преглътна подобно отношение и поведение!!!
    Spikul
  • Момчета (Spikul и Legolaself01), карате се за глупости. Всеки от Вас си има гледна точка за модела от темата, но дискусията много загрубя. Успокойте топката😉.
    gog88
  • Който плаща, той поръчва класацията/музиката 😀 Поне до 15-20 септември това ще е класирането. След това iPhone XI Pro ще поведе, после Mate 30 Pro ще се изкачи на върха. За финал, ако Гугъл платят най-много Pixel 4 XL може да посрещне 2020 г. като лидер. Така е, НО има проблем 😀 - по инфо от днес Huawei са на 19, а Apple са на 20, така че незнам ... 🙄 ще има голяма "борба". За Pixel 4 съм почти сигурен, че ще е 🔝. Те си го харесват и без 💰💰. Пълен абсурд е Епъл да представи моделите си в ден петък. Това няма как да се получи. Залагам на периода 10-12 септември, конкретно на 11.09. Ще видим кой ще познае.
    gog88
  • Пълен абсурд е Епъл да представи моделите си в ден петък. Това няма как да се получи. Залагам на периода 10-12 септември, конкретно на 11.09. Ще видим кой ще познае.
    gog88
  • аз казвам, че камера с 12 МР е слаба според мен, защото като я изрежа на 4k телевизор или монитор, вече не е даже 4k и няма шанс за адекватен зуум.
    Както казах, проста математика, но уви - непонятна за теб.
    Малко уточнение:
    4K UHD TV e 3840 × 2160 pixes и според простата математика са 8,29 МP
    4K UHD Movie е 4096 × 2160 pixels - ... 8.89 MegaPixels

    За мен лично снимане на повече от 9-10 MP няма смисъл (освен за фототапети), защото става значително големи като MB.
    А и масово им използване примеро в социални мрежи се осакътват значително най-вече като компресия ;)
    Точно така, но нека и аз направя едно малко уточнение - снимката са 12 МР, но... в 4:3, като ги разтегнеш до 16:9 нещата отиват баш до към 8 МР.
    И както казах - всеки според потребностите му. Аз например не вися в социални мрежи и си правя снимките за мои нужди и искам да разглеждам детайли на това, което съм снимал. А за място изобщо не се притеснявам, предвид, че вече телефоните са с по 256 GB (една снимка на 40 МР е около 15 МВ, което прави около 17 000 снимки).

    Защо се мъчиш?
    Никога не е имал ноут за да му гледа снимките на 4К телевизор. Те са 2-3 невежи хейтъри.

    И коя камера на телефон удовлетворява големите ви изисквания г-н Spikul? Със снимките на кой телефон.сравни тези на note 9 и 10, че са толкова посредствени :mrgreen:
    Абе ти можеш ли да напишеш един пост без да избиваш смешните си комплекси за заплати, вещи и кой какво имал?
    Не ме вълнува дали ще ходиш на Бахамските острови или имаш Note 9 за 1800 лева. Само оптиката на пушката ми струва повече от смешния ти телефон и в годината давам повече пари за данъци и такси на колата ми, защото е 300 к.с. ама вече ми писна от комплексарщината ти на тема доходи!
    И наистина ми писна да пишеш все едни и същи лъжи, защото 100 пъти съм написал, че съм имал всякакви Самсунги, включително и Ноутове.
    Ама те тези 12 МР на Note 9 ще да са някакви специални, защото си на 10 години и живееш в свой собствен свят, където си център на света и всичко твое е най-хубаво и най-скъпо.
    Spikul
  • Който плаща, той поръчва класацията/музиката 😀 Поне до 15-20 септември това ще е класирането. След това iPhone XI Pro ще поведе, после Mate 30 Pro ще се изкачи на върха. За финал, ако Гугъл платят най-много Pixel 4 XL може да посрещне 2020 г. като лидер. Така е, НО има проблем 😀 - по инфо от днес Huawei са на 19, а Apple са на 20, така че незнам ... 🙄 ще има голяма "борба". За Pixel 4 съм почти сигурен, че ще е 🔝. Те си го харесват и без 💰💰.
    Kuzmanow
  • Който плаща, той поръчва класацията/музиката 😀 Поне до 15-20 септември това ще е класирането. След това iPhone XI Pro ще поведе, после Mate 30 Pro ще се изкачи на върха. За финал, ако Гугъл платят най-много Pixel 4 XL може да посрещне 2020 г. като лидер.
    gog88
  • Който плаща, той поръчва класацията/музиката 😀
    Kuzmanow
  • аз казвам, че камера с 12 МР е слаба според мен, защото като я изрежа на 4k телевизор или монитор, вече не е даже 4k и няма шанс за адекватен зуум.
    Както казах, проста математика, но уви - непонятна за теб.
    Малко уточнение:
    4K UHD TV e 3840 × 2160 pixes и според простата математика са 8,29 МP
    4K UHD Movie е 4096 × 2160 pixels - ... 8.89 MegaPixels

    За мен лично снимане на повече от 9-10 MP няма смисъл (освен за фототапети), защото става значително големи като MB.
    А и масово им използване примеро в социални мрежи се осакътват значително най-вече като компресия ;)
    Чо :)
  • "по-светлата бленда на сензора" - кой❔ги сътворява тези статии ...
    Kuzmanovv
  • Ето това исках да кажа на Spikul в другата тема.
    Някой си обявил еди коя си камера за най-добра.
    Това нищо не значи. Снимките ще са сходни с другите телефони. Някакви отенъци и нюанси. На кой му пука. Фирмите обичат да послъгват. Ама да ми говориш, че камерата на note 9 била слаба не мога да го приема. Това си е лъжа. Или пък, че камерата на note 10 му била ахилесовата пета! Тази новина също не означава, че пък видите ли, камерата на note 10 е извънземна. Ще е сходна с другите.
    Ти на мен няма какво да обясняваш.
    Ти казваш, че дисплея на Note 10 е лош, а аз казвам, че камера с 12 МР е слаба според мен, защото като я изрежа на 4k телевизор или монитор, вече не е даже 4k и няма шанс за адекватен зуум.
    Както казах, проста математика, но уви - непонятна за теб.
    Пък тези класации са толкова нелепи, че чак няма да ги коментирам. Дал съм снимки на миналогодишния "първенец" P20 pro как размазва и прегаря снимките на плажа, така че и от фотография не разбираш.
    Spikul