Китайска компания ще асемблира Galaxy A6s

Според нова информация Samsung ще възложи на китайска компания асемблирането на бъдещия модел от средния клас Galaxy A6s. Това е новост за корейците, които до момента произвеждаха своите модели в собствени производствени бази. Новината не е особена изненада, защото още преди няколко седмици в корейските медии се появи слух, че Samsung ще спре да произвежда смартфони за Китай и ще възложи тяхното сглобяване на местни компании.

В случая с Galaxy A6s това ще е фирмата Wingtech, която работи и с Xiaomi. Ходът вероятно е продиктуван от изключително ниския пазарен дял на корейския гигант в Китай, а крайната цел е намаляване на производствените разходи и съответно предлагането на по-конкурентни цени, които да направят продуктите на Samsung атрактивни за местните потребители. Към момента корейците имат под 1% пазарен дял и очевидно искат да променят това.

Очакванията са Galaxy A6s да бъде представен през следващата седмица. Според изтеклите спецификации той ще предлага 5.99-инчов дисплей, процесор Snapdragon 660 и батерия с капацитет 3300 mAh. Основната камера ще е двойна, а за момента не е ясно на каква цена и в какви цветове ще бъде наличен моделът. Няма яснота и дали той ще бъде пуснат и на други пазари, или ще остане ексклузивен за Китай.

Източник: XDA Developers