Китайска компания ще асемблира Galaxy A6s

Китайска компания ще асемблира Galaxy A6s

Според нова информация Samsung ще възложи на китайска компания асемблирането на бъдещия модел от средния клас Galaxy A6s. Това е новост за корейците, които до момента произвеждаха своите модели в собствени производствени бази. Новината не е особена изненада, защото още преди няколко седмици в корейските медии се появи слух, че Samsung ще спре да произвежда смартфони за Китай и ще възложи тяхното сглобяване на местни компании.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

В случая с Galaxy A6s това ще е фирмата Wingtech, която работи и с Xiaomi. Ходът вероятно е продиктуван от изключително ниския пазарен дял на корейския гигант в Китай, а крайната цел е намаляване на производствените разходи и съответно предлагането на по-конкурентни цени, които да направят продуктите на Samsung атрактивни за местните потребители. Към момента корейците имат под 1% пазарен дял и очевидно искат да променят това.

Очакванията са Galaxy A6s да бъде представен през следващата седмица. Според изтеклите спецификации той ще предлага 5.99-инчов дисплей, процесор Snapdragon 660 и батерия с капацитет 3300 mAh. Основната камера ще е двойна, а за момента не е ясно на каква цена и в какви цветове ще бъде наличен моделът. Няма яснота и дали той ще бъде пуснат и на други пазари, или ще остане ексклузивен за Китай.

Източник: XDA Developers