Новите модели iPad Pro ще могат да извеждат 4K HDR видео през USB-C

По-късно този месец очакваме Apple да представи нови версии и на друга част от своите продукти като таблети и компютри, но не е изключено компанията да ни поднесе и някоя изненада. Докато чакаме, в бета версията на iOS 12.1 бяха открити интересни детайли за очакваните таблети, а освен това източници на 9to5mac се включиха с допълнителна информация за тазгодишните варианти на iPad Pro.

Според сайта двата таблета с различен размер на екрана ще се предлагат във варианти само с Wi-Fi и с LTE възможности. Информацията разкрива, че новите модели ще предложат дисплеи, които покриват почти цялата предна част и подобно на iPhone няма да имат Home бутон. За разлика от смартфона няма да са оборудвани с изрязан дисплей, но въпреки това ще разчитат на системата за лицево разпознаване Face ID, която ще може да работи във вертикална и хоризонтална ориентация на устройството.

Другата интересна особеност на таблетите ще е поддръжката за извеждане на 4K HDR към външни дисплеи през USB-C порт. Очакваме още нова версия на Apple Pencil, която ще се сдвоява с таблета, когато е близо до него, както това става със слушалките AirPods. Таблетите ще включват и нов магнитен конектор върху задния панел за свързване на аксесоари.

Източник: 9to5mac