Китайски онлайн магазин използва роботи за доставки

Китайски онлайн магазин използва роботи за доставки

Китайският онлайн магазин JD.com е започнал да използва експериментално 20 робота за доставка на стоки в района на Пекин. Роботите използват предварително зададени маршрути и изпращат SMS-и на клиентите при пристигането си. Според информацията идентификацията на купувачите се извършва чрез лицево разпознаване или въвеждането на кодове от страна на клиентите.

Същият онлайн магазин е въвел и използването на тежкотоварни дронове, за да осъществява доставки на територията на страната в рамките на 24 часа. Дроновете могат да носят полезен товар от 1.5 тона и прелитат на разстояния до 1000 км. Чрез въвеждането на роботите и дроновете собствениците на JD.com планират в средносрочен план да съкратят персонала на компанията с 50%.

Източник: DigiTimes

  • http://ezine.bg/n15-74319-Иновация_в_действие!_Доставки_на_храна_с_дрон , https://www.monitor.bg/bg/a/view/36356-Заработи-първата-мрежа-за-доставки-с-дрон , https://www.monitor.bg/bg/a/view/17708-Найбързата-услуга-за-доставка-с-дрон , http://m.computerworld.bg/46785_uspeshna_dostavka_na_hrana_s_dron_osashtestvi_kexpress_v_sofiya , https://astoria-academy.com/dostavki-s-dronove/ , https://www.investor.bg/novini/346/a/dominos-zapochva-dostavki-na-pica-s-dronove-v-nova-zelandiia-223423/
    Ванката
  • Все някой трябва да е първият. Другите ще се включат, като видят че технологията с огнена и работи.
    A4i
  • Ей така идва безработицата. А на тея като им падне някой товар и убие някого, бързо ще прекратят доставките с дронове.
    sladyrko