Компонентите в iPhone 6s Plus струват на Apple само 16 долара повече

Според изчисления на IHS компонентите на новия iPhone 6s Plus струват на Apple само 16 долара повече, отколкото тези за предишния модел. Материалите на iPhone 6s Plus с 16GB памет са на стойност 231,5 долара, а с добавяне на базовите разходи по производство цената става 236 долара. Както вече научихме, промените под корпуса на телефона включват 3D Touch сензор и нова система за вибрация, които добавят около 10 долара към сметката за производството на телефона. Освен това процесорът вече е А9, който разполага с интегриран копроцесор, а при A8 това беше отделен компонент.

Модемът на телефона също е по-нов модел, който предлага по-стабилен трансфер на данни. При iPhone 6s обаче Apple за първи път използват Wi-Fi/WLAN с 2х2 MIMO антени, което значително ще подобри работата с безжични мрежи. Що се отнася до камерата, Apple почти изравниха резолюцията с тази на останалите телефони на пазара, въпреки че фокусът на компанията никога не е бил върху мегапикселите, а върху качеството на изображението и бързината при работа. В същото време NAND флаш паметта продължава да поевтинява и в момента чиповете с 16GB струват по-малко от 6 долара на устройство.

Източник: DigiTimes

 • Трябва да видя как да го накарам и моя да грее, зима иде.. Да си избие парите :D
  sladyrko
 • Хаххаахааа, започнахте да ми харесвате, така влагаики сарказъм ;) Доста по-добре, иначе хейтърите нападат и се взимат твърде насериозно 8)
  sergo75
 • кви ти круизи бе, всичко се дава на Епъл.... сладурко, стига си писал толкова да не ти загрее Хайфоня, моя веке пари...
  Holon
 • Овците с Cloud услуги пространство ще си набавят, ти с твоето 3-то класно Леново ъпдейти как ще си набавиш не те знам.. Преккратиха ли му вече съпорта? Маршмелоу ще помирише ли или ще слагаш гаражни ромове? Докато и аз не съм ОК с това все още да предлагат 16GB, не е чак да е цакане. Моя е толкова, просто защото нямам нужда от повече. В момент имам 6ГБ свободни. Доят кучетата тия дето им продават телефони които след 5 месеца са извън системата и цената им е паднала 3-но, че и стават и непродаваеми ;) Едит: Не всеки има пари да ходи на КРУИЗ В Бургас за да си позволи 64GB ;) ( дано си схванал сърказмът) (whistle)
  sladyrko
 • Точно е този момента, при който някой "доктор" трябва да го сглоби, да заработи и да покрие изискванията. Ами само това ли е, името, модела, маркетинга, потенти и т.н. Там отиват другите 1000+ лева
  geornnn
 • Парите не са важни щом е Епъл. За тях съм готов да работят и без да ми дадат телефон. И 4 гигабайта да го пуснат, пак ще им кажа "благодаря" и ще им целуна гейският задник. Освен това си "купуваме" само 128гигабайтовете. Цакат ни и в Айпад про забрави да го споменеш- или 32гиги или 128:) и скапаната "ни" химикалка е 100 долара в USA, тук ще дойде над 200-220лв....познай? Точно така господин Росенчо и за нея ще дам 220лв + Айпад дето струва 1000Евра- Бързо схващаш... (beer) пий бира, живота е хубав и си пази парите от такива гадни "фирмички" като Епъл, дето само те "лъжат" Оп пак се рестартира- аман, ще го хвърля вече.
  Holon
 • [Quote]Това е към 420лв.[/Quote] На грешно място "копаеш", частите са едно от нещата които определят цялостната цена на дадено у-во. Тук по интересният момент е защо ги "цакат с топла бира" като има само 16GB и 64GB модели, няма 32GB - разликата в цената на паметта е смешна: 16GB струват по-малко от 6 долара на устройство. Но разликата в цената м/у 16GB и 64GB моделите е забележи 100$... Доят си ги "овчиците" както си искат... :D
  PoceH_BS
 • Аз си купих частите отделно и си го сглобих, точно 420лв излезе, прави сте. Голяма далавера.
  Holon
 • 420 ?Да не е единична бройка?
  rokitu