Някои потребители в САЩ отчитат проблеми с дисплея на Motorola Edge+

Някои потребители в САЩ отчитат проблеми с дисплея на Motorola Edge+

През април Motorola представи първия си смартфон от флагмански клас от доста време насам - Motorola Edge+. За съжаление на компанията обаче, изглежда не всичко е безпроблемно, като някои потребители на Verizon в САЩ се оплакват от проблеми, свързани с него.

Препоръчани оферти

Става дума за дефектирали дисплеи със зелено и лилаво оцветяване. Лилавият цвят се появява по ръбовете на екрана при продължителна работа. След време той изчезва, но при повторна продължителна работа пак се появява и дори заема по-обширни зони.

Други потребители отчитат зелено оцветяване, което обхваща значителна част от дисплея. От Motorola изглежда са наясно с проблемите и пускат софтуернa поправка, която ги решава, но по данни на потребители не оправя нещата при всички засегнати устройства.

Администратор от форума на компанията потвърждава, че за някои устройства прилагането на решението е станало прекалено късно. В такива случаи се препоръчва замяна с нова бройка.

От Motorola са се свързали с Droid Life и са потвърдили, че са наясно с тези оплаквания за Edge+, които са изолирани случаи. Компанията посочва, че пуснатият софтуерен ъпдейт трябва да реши проблемите, но ако това не стане, потребителите на устройството трябва да се свържат с екипа за поддръжка.

Тук е мястото да допълним, че тестовата бройка, която беше при нас, работеше напълно нормално. Единственото, което забелязахме в дисплея, е потъмняването на извитите части, но това е нормално поведение за този тип панели.

Източник: форум на Motorola, Droid Life

Ново

Motorola изпрати становище, което е като това за Droid Life.

We are aware of these isolated edge+ reports and delivered a solution to affected consumers via a software update. Additionally, we are investigating reports that some active units are still experiencing the issue and ask that these edge+ owners receive individual actions from the Motorola Support Team.