Концептуалният Vivo APEX 2020 се появи в Барселона

Миналата година Vivo ни изненада с доста интересния си концептуален смартфон APEX 2019, който включваше 5G свързаност и конструкция от цяло парче стъкло. Моделът се отличаваше и с липсата на хардуерни бутони и порт за зареждане. Симулацията на хардуерни бутони се осъществяваше чрез комбинация от капацитивни и чувствителни на натиск сензори.

Година по-късно компанията планираше да пусне новия си концептуален смартфон по време на Мобилния конгрес. Заради опасността от разпространението на новия коронавирус обаче плановете ѝ пропаднаха, но част от рекламните материали, свързани с него, все пак са стигнали до Барселона.

Едно от рекламните пана на Vivo APEX 2020 е забелязано от Дейвид Ръдок от Android Police, а от него е видима и технология за стабилизация при снимане, наподобяваща на гимбал. Изображенията до голяма степен са идентични със споделените по-рано през месеца рендъри на модела от лийкъра Бен Гескин.

Според него моделът разполага с 48-мегапикселов сензор в основната си камера със система за стабилизация и 5–7.5-кратен оптичен зуум. Камерата е поставена в кръгла секция, като в горната ѝ част е наличен правоъгълен отвор за основния сензор. На този етап няма официална информация за това кога ще бъде представен този концептуален модел, но очакваме това да се случи скоро.

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.