КРС разреши прехвърляне на честотите на “Макс телеком” на ново дружество

КРС разреши прехвърляне на честотите на “Макс телеком” на ново дружество

В средата на месеца на заседание на Комисията за регулиране на съобщенията е било взето решение за прехвърляне на разрешенията на “Макс телеком” за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс на компанията “Ти.ком” АД. Според протокола от заседанието са прехвърлени разрешенията за ползване на номера за осъществяване на обществени електронни съобщения; за радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа от неподвижна радиослужба от типа “точка към точка” и за радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz за осъществяване на електронни съобщения чрез наземна мрежа, позволяваща предоставяне на електронни съобщителни услуги.

Справка показва, че “Ти.ком” АД е вписана в търговския регистър на 4 май тази година с предмет на дейност “изграждане, използване и поддържане на обществени далекосъобщителни мрежи и информационни системи на територията на Република България, както и за предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез тях”. Компанията е с капитал 50 000 лв., а като неин представител е посочен Веселин Николов. Засега това е известната информация, но се надяваме през следващата седмица да научим повече.

Източник: КРС

 • Все още нямат дори сайт. :(
  tzincbg
 • Ами аз почти всичко си познах от прогнозите - и за Макс, и за булсатком, и за сателита. Това е врътката - дружеството не е купено -мрежата и лиценза са взети без дълговете. Реално има 3 варианта: 1. Новател/Дойчетелеком 2. Булсатком 3. Същите собственици, но вече отървали се от дълговете и лошото име. Никой друг не съм чул да прояви интерес, скоро ще разберем къде е истината.
  tzincbg
 • Тъй като няколко пъти съм се доверявал на написаното от теб и то многократно се е оказвало напълно погрешно, твърдя, че приказките ти са баш Агенция ЕЖК. Барем да беше погледнал сайта на Новател и да видиш дали пък на тях опорната инфраструктура не минава през Търново. Я помисли логично - колко години на тезгяха стоеше чистак-нова фирма с честоти от КРС, която така и не намери купувач и регулаторът си ги взе. А сега някой ще се набутва в дружество със задължения към банки и несъмнено лош имидж. В същото време Булсат ще помагат на конкуренцията, често за сметка на собствените си абонати в и без това натоварената им мрежа. Ха, ха, ха, ха.....
  labaling
 • Според познат от телеком индустрията - нищо, че на адреса на новото дружество Ти. Ком е друг Новател, а не Новател - клона на Дойче телеком, които държат опорна оптична инфраструктура у нас - били свързани и наистина Новател взели лиценза. И има логика - базовите станции на Макс, които бяха възстановени, не съответстват точно на там, където булсатком имат оптика, но съответстват на Новател оптиката. Ще видим. Тук макар и обосновано, само предполагаме. Освен това той ми е говорил за интереса на Новател към Макс преди Нова Година още
  tzincbg
 • Явно операторите към момента са достатъчно удовлетворени от това, за което могат да платят и са получили. Ето, Булсат не плати една от техните си честоти, никой не е надал вой да се прави търг за нея. А и да не мислите, че са се избили да правят нови оператори или някой нов играч да навлиза в китната ни "многомилионна" родина ;) Има вероятност Булсат да са единствените благоволили да се занимават с Макс, вместо честотите една петилетка да висят неизползваеми по съдилищата.
  labaling
 • [Quote]Естествено, не са луди да плащат чужди грешни сметки, така че просто отмъкнаха честотите [/Quote] Добре де, а това не е ли незаконно? За тия честоти не се ли правят търгове, нещо? Не се ли разпределят между всички действащи оператори, или се бъркам?
  Ванката
 • Вместо дилърите да се увеличават, откакто е пусната мрежата те само намаляват - вече няма в Перник, преди имаше в ж.к. Люлин - вече и там няма. Повече от очевадно е, че никой нищо не спасява, а Булсат са ги лапнали още преди време. Естествено, не са луди да плащат чужди грешни сметки, така че просто отмъкнаха честотите ;)
  labaling
 • И на мен ми е чудно как го мислят и как очакват абонати и служители да им се доверят
  celitel