“Макс” сменя изпълнителния си директор

“Макс” сменя изпълнителния си директор

Малко преди края на годината “Макс” обяви, че прави мащабни промени в управлението си, които ще доведат до издигането на нов изпълнителен директор. Компанията скоро ще се ръководи от  Андрей Расийски, който досега заемаше поста на главен технически директор, а иначе е в редиците на “Макс” от 2013 година. Започва кариерата си като системен инженер в Института за изследвания и развитие към Българската армия, след това е директор „Мрежова архитектура и инженерни технологии“ в БТК, по-късно се присъединява към Vestitel BG като главен технически директор и изпълнителен директор на българския офис, а преди да отиде в “Макс”, е председател на съвета на директорите на гръцкия офис на Vestitel.

“Приех поканата да заема длъжността изпълнителен директор като естествено продължение на досегашната ми работа в “Макс”. Основната ми цел ще бъде да адаптирам компанията спрямо предстоящи промени в инвестиционните й планове”, коментира по повод предстоящото преназначение. Досегашният изпълнителен директор Нейчо Величков е взел решение да отстъпи поста си и посочва, че е довел компанията до финала на дълго подготвяна сделка с нов стратегически партньор. Засега няма информация за какъв партньор става дума и не се посочва кога ще влезе в сила споразумението за споделяне на мрежата с “Мтел”. Нейчо Величков ще продължи да работи като външен консултант на компанията и нейните акционери.

По-долу можете да видите видео, което заснехме с Андрей Расийски в рамките на мобилния конгрес в началото на тази година.

  • Ще го продават ли, ще го купуват ли... ще учиш ли, ще бачкаш.ли :)))
    zazabg
  • Само булсатком имат полза, всички други си изградиха покритието. Но пък заради това, че евтината ракета на SpaceX бе с поликарбонатен(лъскава дума за пластмасов) резервоар за хелия, още нямат парите. Може Виваком да са били накарани да ударят едно рамо, те също са свързани с Русия. Или може Мтел да са казали "Пичове. Явно нямате кинти за роуминга. Дайте да ви дадем тука едни кинти и взимаме всичко". Или с обновената си Wikipedia страница Макс да са съблазнили някой чуждестранен играч( малък руски lte оператор с големи амбиции ?). Каквото и да стане, дано запазят договорите и лимита на 256. И дано новият играч разшири покритието, ако няма свое. Ако не се откаже, като разгледа центъра за управление на мрежата.
    tzincbg
  • Интересно е, че компанията тъкмо тръгна нагоре - стартира национален роуминг, разшири покритието, изплати си дълговете към държавата, даже започна да отваря истински магазини... Опа, размечатах се. Междувременно, получих факс, че една конкретна и съвсем не чуждестранна компания иска да купи тоа максимално операторче...
    samoznai