Lenovo показа как ще изглежда следващото издание на Moto Z

Оказва се, че докато чакаме официалното представяне на следващите телефони в серията Moto Z, Lenovo вече ни показа как ще изглеждат устройствата. Компанията направи това по време на своята пресконференция на мобилния конгрес, на която демонстрира някои от очакваните по-късно през годината допълнителни модули. Както може да се предположи, по отношение на дизайна устройството няма да се различава много от своя предшественик, което е свързано с обещаната съвместимост с екосистемата от модулни добавки.

Препоръчани оферти

Компанията заяви, че аксесоарите ще са съвместими поне със следващите две поколения на Moto Z, така че телефоните ще запазят формата на корпуса, магнитната система за закрепване и контактите за връзка с модулите. Снимката на геймърската добавка разкрива, че поставената в нея нова версия на Moto Z ще има предна камера с двутонова LED светкавица и елипсовиден сензор за отпечатъци. Вероятно той ще е като този в Moto G5 и очакваме да служи за навигация в интерфейса чрез жестове. Успяхме да изпробваме системата в Барселона и установихме, че работи много добре, а премахването на виртуалните бутони освобождава екранна площ.

Тази технология се оказва популярна сред китайските производители на телефони – преди това я видяхме в модели на Meizu и ZUK (Lenovo), а освен това и Huawei я добави в новия P10. Заедно с това в китайската социална мрежа Weibo се появи друга снимка на телефона, която съответства на първото изображение. Междувременно американският оператор Sprint демонстрира своята нова Gigabit LTE мрежа с маскиран телефон на Motorola, който ползва чипсет Snapdragon 835 с модем Snapdragon X16.

Всичко това подсказва, че премиерата на новите телефони не е далеч, но вероятно ще трябва да почакаме още. Миналата година серията Moto Z беше представена в началото на юни, така че едва ли ще видим наследниците й по-рано от месец май. Продажбите вероятно ще започнат през лятото, когато би трябвало да има достатъчно наличности от чипсета Snapdragon 835. Наскоро се заговори, че производителите на чипсети изпитват затруднения с прехода към 10-нанометрова технология и могат да осигурят по-малко чипове от очакваното.