Lenovo ThinkBook Plus има e-Ink дисплей на гърба

Lenovo ThinkBook Plus има e-Ink дисплей на гърба

Lenovo не се бои да експериментира при лаптопите и доказателство за това е новият лаптоп ThinkBook Plus, който изненадва с голям e-Ink дисплей на гърба. Според компанията тази неочаквана добавка позволява на потребителите да бъдат по-продуктивни при многозадачна работау като им помага да бъдат по-фокусирани.

Моделът има 13.3" 1080p IPS основен дисплей със сравнително тънки рамки (като се изключи долната) и поддръжка на Dolby Vision, а освен това предлага алуминиев корпус, говорители с технология на Harman и сензор за отпечатъци в бутона за включване.

Засега Lenovo не споделя пълните технически характеристики на модела, но все пак знаем, че на капака се намира 10.8" e-ink дисплей, върху който може да се пише или скицира чрез включената в комплекта писалка Precision Pen.

Върху този дисплей могат да се показват нотификации като записи от календара, важни писма, бързи съобщения и т.н., а направените записки се запазват в OneNote. Панелът служи и за преглеждане на бележки и оставяне на анотации в тях. Лаптопът ползва процесори Intel Core от 10-о поколение, Windows 10, SSD и Intel Optane памет, а продажбите започват през март на цена от 1199 долара.

Източник: Lenovo