LG G5 изглежда различно и това е добре

LG G5 изглежда различно и това е добре

LG продължава усилено да се опитва да спечели вниманието на потребителите и G5 ясно показва това. Компанията е посветена до такава степен на желанието за успех, че не се спира пред нищо и дори се раздели с дизайна, който стана нейна запазена марка. Така например бутоните за контрол на звука в G5 вече са изнесени върху страничната повърхност, но това всъщност не е голям проблем, тъй като бутона за включване, който е комбиниран със сензор за отпечатъци, остава върху задния панел.

Първото впечатление от G5 е свързано с теглото му, тъй като е изненадващо лек. Компанията е успяла да намали сериозно теглото на телефона и в същото време го е направила с модулен дизайн, което не е лесно от инженерна гледна точка. Дизайнерите на LG са се справили добре,  защото устройството осигурява онова премиум усещане, което е търсено от много потребители.

Направи ни впечатление, че предпазното стъкло на екрана е леко извито в горната му част, което има и ергономична полза при провеждане на разговори. Дисплеят успя да ни спечели и със своето цветопредаване и ъгли на видимост, а за бързината няма съмнение – все пак се използва един от най-мощните чипсети на пазара. Промяна има и в интерфейса – LG възприема подхода на много китайски производители и премахва отделната секция за инсталиране приложения като те вече се разполагат директно върху основния екран.

От това, което видяхме модулната система работи, както се очаква от нея. Натискате малкия бутон върху едната страна и долната част на корпуса се отделя. Батерията е свързана с нея и излиза веднага, а ако ще добавите друг модул се налага да отделите акумулатора и го поставите в новата добавка. Този процес обаче води до изключване на телефона. По отношение на добавките първоначално ще започнат продажбите на две – тези с фотографска и с аудио насоченост.

Първата осигурява бутони за управление на камерата, по-удобен захват и допълнителна батерия, а втората би трябвало да осигури по-качествен звук, благодарение на B&O Play. 360-градусовата камера също е интересна, но от очилата не останахме много ентусиазирани. Леки са, но конструкцията им е прекалено опростена и не осигуряват много добро потребителско преживяване настройката е трудна, а освен това не изолират достатъчно добре от околната светлина. Това обаче може да се подобри до появата им в магазините. Засега LG се въздържа да сподели цени и кога смята да започне продажбите на G5, но се надяваме до края на май да го видим в нашите магазини.