LG може също да изтегли премиерата на G7 през януари

LG може също да изтегли премиерата на G7 през януари

До края на годината не очакваме премиерите на по-интересни смартфони, но може би няма да се наложи да чакаме чак до мобилния конгрес през февруари за нови продуктови анонси. Наскоро Ивън Блас публикува информацията, че Samsung може да покаже моделите в серията Galaxy S9 още по време на изложението за потребителска електроника CES през януари, но се кани да им осигури подобаващо представяне през март.

Междувременно корейското издание Business Korea сподели, че през първия месец на следващата година в Лас Вегас ще бъде показан и флагманският модел на другия голям източен производител – LG. Това определено е интересно развитие, но може би насочва към нова стратегия на големите производители като начин за справяне със свирепата конкуренция на мобилния пазар. По отношение на Samsung наскоро беше посочено, че ранна премиера на Galaxy S9 е опит за противодействие на популярността на iPhone X.

LG може да има други основания – компанията представи G6 по-рано от обикновено и се възползва от неговата пазарна преднина от около месец, която генерира определени продажби, макар че устройството ползваше миналогодишен чипсет. Корейците ще се опитат да повторят тази стратегия, а според информацията LG е подготвила по-агресивна маркетингова кампания. Остава отворен въпросът дали масовото производство на Snapdragon 845 ще започне толкова рано, а освен това и Qualcomm все още не го е представила официално.

Източник: Business Korea