LG представи нов интерфейс за телефоните си с Android 4.0

LG представи нов интерфейс за телефоните си с Android 4.0
LG ни запозна с новата версия на интерфейса, който компанията добавя към смартфоните си. Той носи името Optimus UI 3.0 и е предназначен за устройствата, работещи с Android 4.0. Подобно на HTC Sense и Samsung ToushWiz, той променя стандартния изглед на платформата и добавя някои уникални за LG функции, а първите телефони, в които ще се появи, са LG Optimus 4X HD и LG Optimus LTE II.

Сред промените е улеснено отключване на екрана чрез плъзване с пръст навсякъде върху него и опция за отключване на екрана и стартиране на приложение чрез изписването на символ. Компанията е добавила и възможност за правене на снимки с гласова команда и за бързото заснемане на серия от кадри и след това за избор на най-добрата от тях.

Според LG интерфейсът е опростен в сравнение с предишните му издания, като компанията е добавила и повече възможности за персонализиране като например опция за замяна на иконите, така че потребителите да поставят изображенията, които желаят. С подобна функция разполага и интерфейсът на LG Prada 3.0, но там са достъпни само монохромни икони без опция за ползване на друго изображение.

  • Симпатична, но готина?? :D
    Мартин Иванов