LG представи V20 с двойна основна камера, Android 7.0 и подобрени мултимедийни възможности

LG представи V20 с двойна основна камера, Android 7.0 и подобрени мултимедийни възможности

През миналата година LG успя да ни изненада приятно с премиерата на фаблета V10 и компанията е готова да продължи започнатото с неговия наследник. Представеният в Сан Франциско V20 включва нов дизайн, подобрени възможности в почти всяко отношение и на практика е първият смартфон, който ще се продава с фабрично инсталирана платформа Android 7.0. Тя е допълнена от обновена версия на интерфейса LG UX 5.0, който осигурява достъп до функции като едновременна работа с две приложения (Multi-window) и търсене в съдържанието на инсталираните приложения, а освен това включва и други малки промени. Продажбите на LG V20 започват в Корея още през този месец, а след това ще се появи и на други пазари.

Въпреки първоначалните предположения, че модулният дизайн на G5 може да се завърне отново, устройството има стандартна конструкция с подвижен заден панел, който е изработен от алуминий и дава достъп до сменяемата батерия с капацитет 3200 mAh. Двата края на телефона са предпазени от повреда при изпускане чрез използването на специален силиконов поликарбонат, който намалява силата на ударите с над 20%. В допълнение V20 е покрил изискванията за устойчивост на военния стандарт MIL-STD 810G, който включва запазване на работоспособност след падане в различни позиции от височина 1,2 м.

Смартфонът залага на обичайния флагмански хардуер, характерен за моделите от тази година – без изненада  използва чипсет Snapdragon 820 с 4GB RAM, а вградената 64GB UFS памет може да се увеличи до 2TB чрез microSD карта. V20 отново предлага 5,7” QHD (2560 x 1440, 513ppi) IPS Quantum дисплей, който е допълнен от преден IPS Quantum дисплей с резолюция 160 x 1040 пиксела (513ppi) за бърз достъп до настройки и нотификации. Вторият панел е с повишена яркост и предлага по-голям шрифт за по-добра четимост, а сред новите му възможности има и функция за уголемяване на нотификациите и извършване на действия с тях (например отговаряне на съобщения).

LG V20 отново е снабден с три камери, но с различна конфигурация. Предната вече е една – тя осигурява 5MP сензор с широкоъгълна оптика (120 градуса) и бленда F1.9, а върху задния панел са намерили място 16MP с бленда F1.8, оптична стабилизация и стандартен ъгъл; и 8MP камера с бленда F2.4 и широкоъгълна оптика (135 градуса). Добавен е бърз хибриден автофокус, който комбинира три технологии за фокусиране чрез лазер, контраст и фазова детекция, които се прилагат според конкретните условия.

V20 включва и функцията Steady Record 2.0, която разчита на възможностите на чипсета Snapdragon 820 за прилагане на електронна стабилизация, ползваща информация от жироскопа в телефона за неутрализиране на нежеланите движения при запис на видео. Към нея е добавена и система за цифрова стабилизация, която допълнително подобрява картината при обработка на заснетото. Отново има възможност за контрол на звука при запис на видео чрез функции като Low Cut Filter (LCF) за премахване на нежелани фонови звуци и Limiter (LMT) за контрол на разстоянието за запис на звук. Върху задния панел се намира и сензор за отпечатъци.

LG вече ни подготви и за подобрените възможности за възпроизвеждане на звук – V20 включва 32-bit Hi-Fi Quad DAC с технология на ESS Technology. Чрез използването на 4 броя DAC ESS SABRE ES9218 устройството би трябвало да осигури по-ясен звук с намалени с до 50% изкривяване и околен шум. Компанията е включила 75 степени за контрол на силата на звука и възможност за прецизна настройка на каналите (ляв и десен), а освен това се поддържат множество lossless музикални формати като FLAC, DSD, AIFF и ALAC. Добавено е и приложението HD Audio Recorder за запис на звук с разширен динамичен диапазон чрез 3 микрофона. Както вече писахме, LG отново си партнира с B&O PLAY, което позволява на V20 да осигури естествен и балансиран звук.

 • 16МП сензор е IMX234 Exmor RS. Същият като на G4, V10 и G5. Годината е минала ама камерата същата. Както казах подобрени са аудио възможностите, това е.
  Вито
 • Камерата е много по-добра от Г4 особенно за видео. Видеото при Г4 е меко казано трагично, чисто желе. Все пак имат година разлика... А и сами снимки са по-добри :)
  sladyrko
 • Въпросът е, че камерата е и като на моя Г4, изключвам панорамната 8МП. Има подобрени аудио възможности при снимане на видео, но това не би ме накарало да сменя Г4 с него. Друг е въпросът с дефектния хардуер при моя. Дано поне V20 няма подобни ядове, че след note 7 ще бъде голяма разочарование за индустрията...
  Вито
 • Много добро телефонче на пръв поглед! Най-важното идва с Нуга направо от кутията. Ако камерата е като на Г5 или по-добра определено си заслужава. Дано цената е прилична.
  sladyrko
 • Този телефон май се явява като конкурент на Note 7,но дали наистина е така скоро ще разберем. Ало го бие и в цената ще бъде прекрасно.
  totom
 • И аз съм с V10 уникален телефон имам база за сръвнение и това е най якия от всички
  Vasil977
 • аз имам V10 ТОЗИ МИ ПРОЛИЧА на G5 НЯМА ДА МИНА НА НЕГО
  daniel _
 • Добре че сте вие, всичко знаещите и от всичко разбиращите, да дадете акъл на компания струваща милярди долари със стотици инжинери... много сте големи ве ей! милиамперчасовете, екраните от всичко чаткате :^)
  Mitaka963
 • Браво на LG, отличен телефон!
  terry1
 • Вероятно батерията можеше да е по-голяма ако не се сменяше.
  chilko
 • Като цяло е ОК. Само не мога да го разбера това с батериите - ок малко повече е от V10 - от 3000 на 3200, но пак е малко и недостатъчно. Tрябваше поне 4000 mAh. Интересно ми е и защо след като основната идея на втория дисплей е да е "always on" - зашо не е LED/OLED. LG правят добри LED дисплеи. Ако ще е постоянно включен - LED технологията е много по-добра от към консумация на енергия.
  nycon
 • Вероятно към 600-650?.
  milenski73
 • Не пишат парите.
  aladin