LG V40 ThinQ идва на европейския пазар

LG V40 ThinQ, смартфонът с общо пет камери, ще навлезе официално и на пазара в Европа, твърдят от GSMАrena. Информацията е базирана на получен сертификат за безжично зареждане, в който са поместени две версии – LM-V405EB и LV-V405EBW. Според неназован източник буквите „EB” потвърждават, че става въпрос за модели, насочени към пазара на Стария континент. За да бъдем още по-сигурни в този слух, източникът добавя, че от LG в момента работят и по софтуер за тези модели с версия LMV405EB-EUR-XX-NOV-30-2018+0. Част от поредицата цифри и букви е и „EUR”, което е още едно доказателство за предстоящата премиера.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Към днешна дата липсва повече информация – както за очакваната цена, така и кога можем да очакваме флагмана на LG. Според предположенията на MyLGPhones това ще стане в началото на 2019 година.
LG V40 ThinQ беше представен през октомври с 6.4-инчов OLED екран с QHD+ резолюция и съотношение 19.5:9. В хардуерно естество това си е чистокръвен флагман, оборудван с процесор Snapdragon 845, 6 GB RAM и 64/128 GB вътрешна памет.

Може би най-ключовото при него остават общо петте камери, с които разполага. Основната конфигурация включва 12MP сензор със стандартна леща, 12MP сензор с 2x телефото оптика и 16MP сензор със супер широкоъгълна леща. На предния панел пък са два сензора – 8MP и 5MP с широкоъгълна оптика. Навлизането на този модел на пазара в Европа е добра новина – по-голямата част от моделите от серията V не достигнаха континента, въпреки силното начало с интересния V10. През последните години LG изостана в пазара на смартфони, въпреки интересните модели, които компанията предлага.

Добре приеманата флагманска серия G пожъна сериозен неуспех, когато се опита да направи нещо по-различно с G5, първия модулен телефон на компанията. За съжаление, неудобството от смяната на модули, комбинирано със спорния дизайн, попречиха по-сериозно налагане на модела. В същото време серията V представи малкия допълнителен екран с V10, осигури много добра камера и като цяло отлично представяне. Днес конкуренцията е много голяма, но идването на всеки нов модел е добра новина за потребителя, разширявайки възможностите му за избор.

Източник: GSMArena