Прототипът на 5G телефон на Samsung изглежда интересно

В рамките на конференцията на Qualcomm в Хавай беше представен новият флагмански чипсет на американската компания Snapdragon 855, който поддържа 5G мрежи и ще се появи в много от премиум смартфоните догодина. Мрежите от пето поколение логично са една от основните теми на събитието, защото скоро ще заработят и първите комерсиални предложения на американските оператори Verizon и AT&T.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

В Хавай демонстрират работата им чрез малки тестови установки и крайни устройства като 5G модула на Motorola, но освен това в демо зоната на Verizon има и телефон на Samsung. Става дума за прототип, който е в защитен калъф за прикриване на дизайна, но устройството вече успя да привлече внимание със своя необичаен дисплей. Според Engadget компанията не пуска никой до телефона и държи дисплея му изключен, но в крайна сметка журналист е успял да убеди представител на корейците да го включи.

Това е разкрило дисплей с необичайно изрязване в горния десен ъгъл. Интересно е, че предната камера всъщност е поставена над изрязаната зона и засега не е ясно какво е нейното предназначение. Засега не е ясно дали бъдещи смартфони на Samsung ще изглеждат по този начин, защото става дума за прототипен модел, а освен това вече се носят слухове, че компанията вероятно ще заложи на Infinity-O дисплей с изрязан отвор за предната камера.

Източник: Engadget

  • [Quote]Прототипът на 5G телефон на Samsung изглежда интересно[/Quote] Заглавието на темата е грешно. А трябва да е: "Прототипът на 5G телефон на Samsung [B]Не[/B] изглежда интересно".
    KuKeR