Лични данни от 533 милиона акаунта във Facebook изтекоха онлайн

Лични данни от 533 милиона акаунта във Facebook изтекоха онлайн

Личните данни на 533 милиона потребители на социалната мрежа Facebook са изтекли онлайн и са достъпни безплатно. За това алармира ученият в сферата на сигурността Алон Гал.

Засегнати са потребители от 106 държави, а сред изтеклите данни са телефонни номера, Facebook ID, пълните имена, местоположение, рождени дни, биография и в някои случаи мейл адреси.

В случая става дума за информация от база с данни, която преди време беше пусната за продажба през Telegram. Сега обаче данните са достъпни безплатно. Според Facebook изтеклата информация е добита чрез уязвимост, която е отстранена през 2019.

Ако искате да научите дали сте сред засегнатите, можете да направите това в Have I Been Pwned. В данните са открити около 2.5 милиона уникални мейл адреси.


Втора употреба с гаранция

  • Групата за филми е страхотна :)
    Боби13
  • Абе то и аз не мога да излезна отвсякъде, ама поне където мога... Закрих си профила у фейса, направих един дето е празен, че има много добра група за филми (българска с над 70к членове). Нали съм си киноманче. 😁 Телевизорът си е с вграден микрофон, телефона... Няма спасение ако искаш модерна техника, тва е.
    Вито
  • Недейте така, ей сега ще наизскачат тези, които няма какво да крият и искат да си живеят свободно живота и ще ви скрият шапката :lol:

    Как така ще им разваляте спокойствието да се занимават с глупости, да се крият от тракери и корпорации, и да затриват едничката им цел в живота - да се покажат виртуално пред другите у Бука колко са велики. Хубаво, че преобладаващата част от масите са все още такива, че отдавна иначе нямаше да има Big Tech...

    @Вито, даже и да се опитваш да помогнеш на някого чисто добронамерено, ако те не са достигнали социално-еволюционното ниво да те разберат, информацията просто ще префучи покрай ушите им. Този път, и следващия път. И по-следващия. По-добре не се хаби въобще;]
    MEnergy
  • [b]Който служи на хората е престъпник.
    Който служи на Вашингтон и трансатлантическите корпорации е "Човек на годината".[/b]

    [url=https://img321.com/view/image/bb6cd9fc-b053-465a-ad72-c8e7f773b37a][img]https://img321.com/preview/bb6cd9fc-b053-465a-ad72-c8e7f773b37a[/img][/url]
    [b]Който служи на хората е престъпник.
    Който служи на Вашингтон и трансатлантическите корпорации е "Човек на годината".[/b]
    Nik21
  • Разкриха ми тайните банкови сметки с милиарди долари в швейцарските банки :lol:
    centur
  • Тва трябва се направи! https://www.facebook.com/help/delete_account
    https://www.youtube.com/watch?v=vEDGJWocYd8


    И още нещо ама малко сложно... :D
    https://www.youtube.com/watch?v=94ENNlF_05k
    Вито
  • Руснаците са виновни!
    geleto_
  • Крадците откраднаха от…. крадците…
    NSWDG
  • не мога да повярвам! ауууу ... кой да си помисли че това е възможно !
    tixooo