Лоша новина за Windows Phone - Google спира Google Sync от 30 януари

Лоша новина за Windows Phone - Google спира Google Sync от 30 януари
От 30 януари 2013 г. потребителите на Google Sync - услугата, която позволява синхронизация на Gmail, Google Calendar и Contacts с Microsoft Exchange ActiveSync, ще трябва да си намерят алтернатива, защото Google възнамеряват да спрат поддръжката за нея.

От компанията препоръчват на потребителите да използват CalDAV, CardDAV и IMAP като заместители на досегашните услуги. Добрата новина обаче е, че ако вече сте настроили услугата, тя ще продължи да работи, но за нови потребители няма да е достъпна. Google Sync ще остане и работеща услуга за бизнес абонатите, правителствените и образователните организации.

Това може да се окаже сериозен проблем за потребителите на Windows Phone, тъй като платформата разчита на Exchange ActiveSync за синхронизация с продуктите на Google. Apple и Google залагат на стандартите CalDAV и CardDAV, но Microsoft не поддържа нито един от тях. Не е изключено това да се промени до 30 януари, което означава повече работа около празниците за инженерите на Microsoft.

http://googleblog.blogspot.com/2012/12/winter-cleaning.html

 • [Quote]Трябва да спрът малоумната OS windows phone! Пущиняк!!! Имах Лумия 800 направо нямам думи!!! Стига с това как гладко върви! Некви плочки и текст как няма да е гладко! Москвич у нанадолно много вървеше,ама го спряха от производство :)))[/Quote] Твоите постоянни сравнения на мобилни операционни системи с марки коли ме карат да си мисля че или не разбираш от мобилни ОС, или си нямаш грам представа от коли :) Да си жив и здрав, весели празници :)
  Parmenion
 • Трябва да спрът малоумната OS windows phone! Пущиняк!!! Имах Лумия 800 направо нямам думи!!! Стига с това как гладко върви! Некви плочки и текст как няма да е гладко! Москвич у нанадолно много вървеше,ама го спряха от производство :))) mod edit: Последно предупреждение. При следващо нарушение ще получиш наказание. vladovn
  dellos
 • Я вземи си пий хапчетата, че като не ги пиеш виж какви глупости пишеш...
  Lattante
 • Hotmail и live могат да се синхронизират с gmail. Къде е проблемът?
  Николай
 • Истината е че повечето хора които са ползвали Андроид сега си сменят телефоните и не желаят да ползват повече тази OS което е нормално защото единствената причина заради която се наложи андроид е че когато Нокия имаха страшно забавяне в софтуерно отнощение се появи iPhone и показа как трябва да работи един смартфон. И в този момент от google буквално откраднаха идеята от Apple и създадоха тяхната платформа и хората тогава имаха два варианта iPhone или Андоид. И тъй като андоид се разпространява при повече производители затова се наложи а не защото е добра платформа напротив доста неизмислена и много дразнеща за потребителите с постоянни ъпдейти на приложенията мудната си работа когато има заредени повече приложения и т.н.. Едно е сигурно че google реално няма сериозната еко система която имат Apple и Microsoft и според мен съвсем скоро ще загуби доста серизно позиции тъй като няма нито една иновация която да предоставя тяхната платформа.
  kadiev
 • Google с Apple виждат възхода на WP и използват всякакви прийоми за да плюят по всевъзможен начин тандема Nokia - Microsoft, но хората не са толкова глупави вече и има достатъчно начини да се информираш за това което ти трябва и колкото и безсмислени статии и малоумни ограничения да правят няма да спрат развитието на WP понеже е далеч по-интуитивна, подредена и плавно и безпроблемно работеща от Android, както е и iOS, но за разлика от нея пък е по-евтина и по-новаторска.
  Torino
 • Google са в пъти по-хищна компания и който иска да се набутва с тях. Пощата може да се пренасочи към Hotmail, а календара не предлага нещо без което да не мога.
  explorerv
 • Със сигурност от MS няма да оставят нещата така, защото възлагат големи надежди на WP. Изобщо няма повод за притеснение ако питате мен...
  Wishmak3r
 • Ами ползвай си ги... само че в Hotmail, вместо в Gmail :). И пак си вземи телефон с WP с повече от 0% вероятност.
  agb
 • Аз бих ползвал... Контакти + календар + поща. Ама явно вече вероятността да взема WP телефон е равна на 0.
  fintaraBG