Nokia Lumia 505 - бюджетен смартфон с 8MP камера и Windows Phone 7.8

Nokia Lumia 505 - бюджетен смартфон с 8MP камера и Windows Phone 7.8
Nokia добави нов модeл към серията си от достъпни телефони с Windows Phone с представянето на Nokia Lumia 505. За устройството се заговори през последните дни, след като негови реклами се появиха в различни мексикански издания, и изглежда, че основният пазар, за който е предназначен, е именно Мексико. Смартфонът разчита на Windows Phone 7.8 и има 3,7" дисплей с резолюция WVGA, което предполага, че цената му няма да е висока.

Бюджетният му характер се допълва от 256МВ RAM и едва 4GB вградена памет. Въпреки това е добавена 8МР камера, която ще подейства като допълнителен стимул за покупка за потенциалните купувачи. Смартфонът е снабден с батерия с капацитет 1300 mAh и ще се предлага в 3 цвята. Прави впечатление и дизайнът, част от който е извитото стъкло над екрана.

http://www.nokia.com/mx-es/productos/celulares/lumia505/

 • Казах това, защото след като се оказа, че текущите тогава модели с WP (710, 800, 900) няма да получат пълноценен ъпдейт до WP8 Nokia намалиха цените на горепосочените устройства. Това, че нашите търговци гледат да ударят кьоравото е друг въпрос.Пък и от Microsoft обявиха, че старата версия на платформата WP7.5 ( 7.8 ) ще е отредена за бюджетни устройства. Сега разбра ли ме?
  Wishmak3r
 • Прилича ми на Nokia Lumia 800 срязан на две и залепен грозен капак отзад. Според мен просто са им останали доста извити стъкла от Lumia 800 и щото им е било скъпо да им правят корпуси от поликарбонат изцяло са направили някакъв евтин микс!
  TRG
 • Модели за по 5-6-700 лева са бюджетни значи.....тцтц,много масони тук ималоо:P
  E_R_A_S_E_R
 • И аз мисля, че си прав. Според мен при бюджетните предложения Lumia 610 и 510 са напълно достатъчни. Всъщност за такива може да се броят вече и Lumia 710, 800 и 900.
  Wishmak3r
 • (yes)
  alskaranne