"М-Тел" първи пуска BlackBerry Bold 9780 в България

Още един модел на BlackBerry с операционната система BlackBerry 6.0 идва в България благодарение на "М-Тел". В сравнение със своя предшественик новият BlackBerry Bold 9780 има по-добра 5МР камера, LED светкавица и стабилизация на изображението. От канадската компания са обърнали внимание на интеграцията със социалните мрежи Facebook и Twitter, а освен това има бърз достъп до YouTube и чатовете BlackBerry Messenger, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, MySpace, AOL Instant Messenger и Google Talk, които са събрани на едно място.

Чрез новата операционна система потребителите могат да организират приложенията си в пет менюта (основно, Favorites, Media, Downloads и Frequent) и да се възползват от предимствата на обновения WebKit браузър. Софтуерът включва и функция за универсално търсене и, разбира се, не пропуска да осигури постоянен достъп до електронната поща и пълна синхронизация с календара в офиса. BlackBerry Bold 9780 ще бъде в магазините на "М-Тел" в началото на другата седмица.

Според "М-Тел" най-голямата изненада за всички български фенове на смартфоните BlackBerry тепърва предстои. Оказва се, че през февруари ще бъде активиран достъпът и от България до портала за приложения BlackBerry App World. Според информация на потребители, той може да се отвори и сега, но все още не е възможно изтеглянето на приложения.