Huawei Mate 30 Pro може да има двойна основна камера със сензори IMX600

Huawei Mate 30 Pro може да има двойна основна камера със сензори IMX600

Наскоро научихме, че Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro най-вероятно ще разполагат с по-малък прорез в екраните си, а сега информация от китайски медии сочи, че те могат да имат двойни основни камери. Според източниците, цитирани от 91mobiles, Huawei може да използва два сензора от серия Sony IMX600, без перископния дизайн, който е наличен при P30 Pro.

Новите сензори от серия IMX600 ще са продукт на съвместната работа между китайците и Sony и може да са с размер 1/1.7" или 1/1.5". Ако това наистина е така, ще е интересно да видим дали бъдещите устройства ще разполагат с възможности за по-сериозно оптично приближение или такива ще липсват. Сред очакваните параметри на Mate 30 Pro са чипсет Kirin 985, екран с 90-градусови извивки и технология за бързо зареждане при 55W.

Източник: 91mobiles

Ново

По-късно китайският лийкър Ice universe подсказа, че камерата на Mate 30 Pro ще е в конфигурация 40МР + 40МР + 8МР + ToF, което означава, че устройството може да е първото с основна камера с два 40МР сензора. Не е изключено компанията да запази 8МР телефото камерата с перископен дизайн, но да увеличи от 20МР до 40МР резолюцията на ултраширокоъгълната или пък да реши да снабди втория 40МР сензор с телефото оптика, което опредеено ще е интересно.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция