Meizu Pro 6 изкушава с 3D Press дисплей и чипсет Helio X25

Meizu Pro 6 изкушава с 3D Press дисплей и чипсет Helio X25

Meizu е готова да разкрие официално подробностите около следващия си флагмански смартфон, който е част от серията Pro и се появява броени месеци след появата на Pro 5. За устройството с име Pro 6 писахме многократно през последните седмици, така че вече знаехме почти всичко за неговите възможности, но е хубаво да получим информацията от източника. До голяма степен китайската компания запазва познатия дизайн, но прави някои промени в оформянето на линиите за антената върху задния метален панел.  Устройството е с дебелина 7,25 мм и осигурява 5,2” AMOLED дисплей с full HD резолюция, чиято рамка е с дебелина едва 0,715 мм.

Размерът на екрана определено е изненадващ, тъй като е по-малък от този на Pro 5 и дори MX 5, но явно компанията е променила стратегията си. Към него е добавена и технология за отчитане силата на натиск, която се нарича 3D Touch и работи с вградените приложения, но компанията осигурява SDK за добавяне на поддръжка и към външен софтуер. Екранът е покрит с 2,5D стъкло Gorilla Glass. Новият смартфон използва чипсет MediaTek Helio X25, който осигурява 10 ядра и е комбиниран с  графичен ускорител Mali-T880 с по-висока честота спрямо Helio X20. На разположение е възможност за работа с 2 nano-SIM карти.

Другите характеристики включват 4GB RAM и 32GB или 64GB вградена памет. Основната камера използва 21,1МР 1/2,4" сензор Sony IMX 230 и е комбинирана с двутонова светкавица с 10 LED източника на светлина и със системи за фокусиране чрез фазова детекция и лазер. Батерията е с капацитет 2560 mAh и поддържа бързо зареждаме чрез технологията mCharge 3.0 и порта USB-C. Продажбите на телефона в Китай започват на 23 април на цена 2500/2800 юана (340/382 евро), съответно за версиите с 32GB и 64GB памет.

Източник: Meizu

  • Правилно ли съм разбрал, ще има 10 диода за светкавица?
    Вито
  • На мен телефона доста ми допада и цената е примамваща.
    Dubspace
  • Доколкото разбирам ,това са рекламните снимки на реално устройство , което влиза скоро в продажба. Айфона още не е завършен като дизайн, така че Меизу са първи отвсякъде.
    A4i