Meizu Zero е смартфон без бутони, USB порт и говорител

Meizu Zero е смартфон без бутони, USB порт и говорител

Китайската компания Meizu представи смартфона Zero, който е първото мобилно устройство без никакви физически бутони, говорител и дори порт за зареждане. Джаджата използва капацитивни панели, които заместват традиционните бутони за включване и контрол на звука. На мястото на говорителя от Meizu са поставили пиезоелектричен елемент под дисплея.

Най-интересната част е отсъствието на USB порт за зареждане. Meizu Zero използва единствено безжично зареждане, а за целта компанията е разработила технология, която има мощност 18 W и по този начин е най-бързият вариант за безжично зареждане към днешна дата. Естествено липсата на USB означава също така, че преносът на данни може да се случва само безжично.

Meizu Zero няма и слот за SIM карта, защото се използва стандарта eSIM. Останалите параметри включват 5.99-инчов AMOLED дисплей с вграден сензор за отпечатъци и 20-мегапикселова камера за селфита. Основната камера е двойна с резолюция 12+20 мегапиксела и сензори Sony IMX 380 и IMX 350. Чипсетът е Snapdragon 845, а поне за момента не е ясно кога ще започнат продажбите и на каква цена.

Източник: Meizu

  • Точно така. Дори новите микро-лед екрани използват сапфирен субстрат, които си е прозрачен и става едновременно за устоичиво на надраскване предно стъкло. Обратната страна е идеална за мулти-чип-модул.
    A4i
  • Топли го производителя, че лепи платката и батерията към панела и готово, бързо, лесно, евтино.
    tzincbg
  • Това е класически пример на, правим нещо различно, единствено с идеята да е различно. Защото каква може да е ползата на клиентите от това, че нямат дупки за говорителя? Или че нямат USB порт? Или че нямат бутони?..... Как точно тази иновация ги топли?
    board