Messenger Lite вече поддържа и видео чат

Messenger Lite вече поддържа и видео чат

От известно време потребителите на Android имат достъп до олекотена версия на Facebook Messenger, която се казва Messenger Lite. Тя е с по-скромни изисквания към хардуера, осигурява основната функционалност на популярното приложение за комуникация и работи добре с по-бавни връзки с интернет, което е често срещано в развиващите се страни. От днес потребителите на приложението вече могат да провеждат и видео разговори, което означава, че то вече е достойна алтернатива на стандартната версия.

Facebook посочва, че този тип на комуникация е много популярен и през миналата година в Messenger са били проведени 17 милиарда видео чата, което е два пъти повече от регистрираните през 2016. Messenger Lite предлага основните възможности за изпращане на текст, снимки и линкове и за провеждане на гласови разговори при обем под 10МВ, което ускорява инсталирането и стартирането му.

Източник: Facebook

 • Да но установих,че немога да изпращам видеоклипове,при вас как е?
  Ludogoretz
 • В днешно време само MS Excel няма My Day/Stories :D
  Blue Sky
 • И аз си сложих лайт версията и като махнах пълната, батерията на телефона ми заживя друг живот. Тоя месинджър е бил причината за бързото и източване.
  PowerStanko
 • Тука не си прав в Англия с възможно най евтиния виртуален оператор през неговия нет и през Месинджър се провеждат идеални видеоразговори,изпробвано лично от мен и много мои приятели.
  Ludogoretz
 • Аз от месец приключих с фейсбук. Иначе браво за леката им версия. Относно Гърция, хубаво е, че ние като сме там може да си сменяме оператора без ядове. Така в къщата на един оператор, на плажа друг. :D Жалко, че само в роуминг важи тая схема.
  Вито
 • Имат скорости навън, но не и в сградите. Нещо подобно на Булсаткомското 4G. Ако имат някакво покритие в къщите е ужасно. Vodafone е по-добре, но там цените са цифра.
  Ванката
 • Чета, че макар да е с лошо покритие, Wind имали добри скорости в Гърция.
  tzincbg
 • Имам приятели в Англия, Германия, Дания и Ирландия, и разговорите по messenger винаги прекъсват, но това не е от приложението, а от отличния - качествен и евтин интернет, който предлагат на абонатите си. С майка ми като разговаряхме по viber или messenger, разговорите бяха с отвратително качество. Купих си кредит през вайбър и нещата се оправиха, но интернета и в Гърция е гаден. Ние предлагаме отлично качество на ниска в сравнение с другите западни държави цени!
  Ванката
 • Месинджър го ползват 90% от познатите ми а Скайпа може би 10% но също така и 99% имат и Вайбър,но през Вайбър видеоразговорите прекъсват на 1-2 Мин незнам защо пробвал съм на няколко телефона и в няколко уайфи мрежи и мобилни данни.
  Ludogoretz
 • Кой ползва Тая смотана програма всички сме на вайбър В България не сме в Америка момчета
  NIkolay Nuk
 • Още щом прочетох новината,го замених в голямата версия,идеален е,и скайп лайт сложих,дано и Вайбър направят Лайт версия.
  Ludogoretz
 • Браво!
  julianjulian10