Microsoft напредва с работата по нов Surface с два дисплея

Microsoft напредва с работата по нов Surface с два дисплея

Microsoft са започнали да демонстрират в рамките на компанията ново устройство Surface с два дисплея. Според запознати компанията от Редмънд е имала корпоративно събитие, на което е показала видео с джаджата, а служителите са имали възможност да се докоснат до прототип. The Verge посочва, че Microsoft работи по Surface с два дисплея от близо две години. Устройството е с кодово име Centaurus и идеята е то да даде тласък на цяла вълна от нови хибридни таблети и лаптопи с два дисплея. Интересното в случая е, че е нетипично за Microsoft да се правят демонстрации на нов хардуер на корпоративни събития преди официалния анонс.

Според различни източници обаче това от една страна сигнализира промяна на традиционната политика за пълна секретност и в същото време сигнализира, че устройството е близо до пазарна премиера, която може да се случи още в рамките на настоящата година. Centaurus също така може да е едно от първите устройства, които ще бъдат доставяни с новата олекотена версия на операционната система Windows Lite, която трябва да помогне за налагането на сериозни конкуренти на Chromebook и е специално оптимизирана за два дисплея.

Новият Surface е част от съвместното усилие на Intel и Microsoft за създаването на нова категория лаптопи и таблети, които в бъдеще може би ще се предлагат и във вариант със сгъваем дисплей. Според запознати процесорният гигант е участвал активно в разработката на Centaurus. В Редмънд също така е била направена и демонстрация на новата облачна геймърска услуга xCloud, която ще бъде представена официално на тазгодишното E3 в неделя. С нейна помощ ще е възможно да продължите да играете в движение с устройства с iOS и Android и засега няма да е замяна на класическите игрови конзоли.

Източник: The Verge


Втора употреба с гаранция