Потребителите били готови да платят 1200 долара за 5G iPhone

Потребителите били готови да платят 1200 долара за 5G iPhone

Инвестиционната банка Piper Jaffray твърди, че потребителите са готови да плащат до 1200 долара за версия на iPhone с 5G възможности. Според проучване на институцията именно мрежите от пето поколение поне временно ще нарушат стагнацията при подмяната на смартфоните. Анализът е показал, че 18% от потребителите са готови да заплатят повече за iPhone с 5G. Майкъл Олсън от Piper Jaffray твърди, че този дял е изключително висок като се има предвид, че към момента новите мрежи все още са изключително ограничени като покритие, а очакванията са така или иначе цените да са високи.

Олсън е на мнение, че именно 5G е нещото, което може да повдигне интереса на потребителите към продуктите на Apple. В същото време обаче в анализа се подчертава, че реално компанията от Купертино няма да може да предложи търсените модели през настоящата година. Това от своя страна означава, че новите модели iPhone, които ще видим през есента, няма да предизвикат особено голям интерес, защото новостите в тях като чипсета A13 Bionic, по-голямата батерия и обратното безжично зареждане няма да са достатъчни, за да накарат актуалните притежатели на iPhone да подменят своите устройства.

Източник: WCCTech

Оферти на деня

 • Технологията е още зелена, освен това 2000Е за телефон който след 1 година ще е морално стар - НЕ си струва.
  Аз не мисля, че този телефон го чака някакво добро бъдеще, казвал съм го няколко пъти.
  Няма как екран да се сгъва и разгъва и да се усеща на допир като стъклото на днешните смартфони, следователно няма да е стъкло.
  Стъклото не се сгъва.
  Второ- нямам как на сгъвката да не си личи чертата, дори потребители които са го ползвали, казват, че не само си личи чертата, ами се и усеща релеф на допир, както сгъваме документ примерно.
  Изобщо тази технология има още много хляб да яде (не, че днес имаме някакво приложение телефона ни да става 8 инча, и без да ги сгъваме са си с достатъчно огромни екрани)
  Oneplus вече удари 6.7 инча, колко по-голям от това.
  Victormihov
 • Подготвят стадото за доене, и това е без зарядното за бързо зареждане. Samsung също имаха голямо желание да издоят пооредялото си стадо с галактически модел като Galaxy Fold, но се потвърди максимата, че бързата кучка слепи ги ражда. Продължаваме да чакаме този галактически модел :D
  gog88
 • То не остана стадо.
  Victormihov
 • То не остана стадо...
  Victormihov
 • Подготвят стадото за доене, и това е без зарядното за бързо зареждане.
  apolon25
 • ==================================
  Blue Sky
 • -
  npet
 • Немога да разбера какъв е смисъла от 5G че да му надуят цената още .
  STE1
 • Напълно подкрепям [b]Victormihov[/b]. И аз мога да си позволя без проблем нов iPhone, но просто ми се струва безумие да дам толкова пари за телефон. Дори спрях да си купувам и флагмани веднага след пускането им на пазара поради 2 причини - прекалено високата цена, която след 9-10 месеца се нормализира и така наречените "детски болести". От година и половина съм със S8 и смятам още поне толкова да го използвам. Това консуматорско мислене да се сменя напълно работеща техника всяка година не е по моя вкус. Аз предпочитам тези пари да ги дам за почивки със семеството. Като гледам как се е променило мисленето на хората по света явно все повече хора започват да мислят като мен, че не се заслужава всяка година да се купува нов телефон.
  nmnikolov
 • Айфона вече не си струва. И няма никакво значение дохода.
  След дълги години с Айфон (към 12г), следващият ми телефон няма да е Айфон, няма и да е Самсунг.
  Наглоста и безочието им ми накараха да реша веднъж завинаги да ги оставя на заден план.
  Няма никакво покритие да искаш 3300лв за телефон без преходник за слушалки или да го зареждаш цял ден, защото видиш ли си се поскръндзил да сложиш бързо зарядно в кутията.
  Днес Айфон Х го зареждам за около 3 часа, Samsung S10 който естествено е много по-евтин от него и дори нов с цяла година и половина от Айфона го зареждам за час и половина.
  Извинявам се, пари съм готов да платя, но баламурник вече НЕ съм.
  Всяко нещо си има граници, дори и подигравката им.
  Victormihov
 • В същото време Apple прекаляват:
  https://www.macrumors.com/2018/04/13/apple-lawsuit-repair-shop-norway/
  tzincbg
 • Как ги подготвят само...
  tzincbg
 • Ами имат хората пари и купуват. Ние в България като сме бедни, ще купуваме тояги за 4-500 лева и това е...
  Ванката